Ako nastavljate dalje bez nekoga

Prirodno je da se putevi s godinama razdvajaju. Verovatno se više ni ne sećate sa kim ste sve delili klupe u osnovnoj školi. Kako u prijateljstvu, tako i ljubavi, ukoliko nam se putevi razdvoje vremenom, nećete se sigurno nametnuti na njihov, ili očekivati da vam se pridruže na vašem putu, kada vam destinacija nije ista. Nema potrebe da vas grize savest ako nastavljate dalje bez nekoga, jer i on radi to isto. Život je prosto takav.

Kada vam je potrebno vreme za sebe

Ovo je slično kao i momenat da se nekome ne javite na telefon. Svima je svakodnevnica brza, možda čak i prebrza. Dok dođemo na posao, vratimo se, napravimo ručak, odmorimo – već je vreme za spavanje. Baš zato u tom haosu možda ne stignemo da se svima posvetimo onako kako zaslužuju, ali to ne znači da nećemo nadoknaditi kada budemo bili odmorniji. Nekada nam zaista treba samo da sedimo sami i gledamo u plafon – i za to ne sme da nas grize savest.

Ako vas nešto mrzi

Nije nam svaki dan energija ista. Mrzi me, pa šta? Svi ti šareni, pastelni instagramični životi ljudi koje pratimo (iako ne znamo zašto), stvaraju nam sliku da nije u redu da nas nešto mrzi, jer imamo premalo sati u danu i treba sve stići jer – jedan je život. Jedan je život, ali jedna sam i ja. Ne moram uvek da ustajem iz kreveta presrećna što sam ustala, a nekad ne moram uopšte da ustanem. Mrzi me.

Naslovna fotografija: instagram.com/velvetdynasty/

Tamara Mladenović

Comments