Nekada se to dogodi a da niste ni primetili. Vaš život je odjednom jednoličan i dosadan, i sve je naizgled u redu, ali – vi niste u redu sa time. Čini vam se kao da ste zatvoreni u nevidljivom kavezu koji vas sputava i iz koga ne znate kako da izađete, ali možda, kažete sebi “ma samo umišljam”. Ipak, ukoliko se pronalazite u ovih sedam stavki koje smo naveli u nastavku teksta, ne umišljate ništa i vaš život jeste upao u rutinu iz koje bi trebalo da se trgnete. Prođite kroz svaku od njih korak po korak jer ćete tako bolje razumeti sebe, a tek onda kada prihvatite i razumete mesto na kojem se nalazite, možete sa njega i da se pomerite.

1. Teško se koncentrišete na poslu

Vi ste funkcionalni kada su vaši uobičajni dnevni zadaci u pitanju. Kada vam nešto novo naiđe što do sada niste radili, stvara se problem. Vaš mozak kada je u ovom stanju prosto nije zainteresovan da prima nikakve nove informacije, pa vam je teško da ih procesuirate. Prosto, ne vidite da je vredno “cimanja” i čini vam se kao nemoguć zadatak, iako je verovatno u pitanju nešto što biste inače, da imate malo više volje, lako savladali. Stagnirate i čini vam se da stagnirate sve više i vaša netrpeljivost raste, i zato bi trebalo na vreme da stanete i preuredite svoje prioritete, i zapitate se šta vas uzbuđuje u poslu i ka kojem cilju želite da težite.

2. Udaljili ste se od prijatelja i partnera jer delujete nezainteresovano

Ništa vas ne inspiriše i ne pokreće, osećate neku vrstu rutinske sigurnosti i prestali ste da negujete svoje odnose usled onoga što se može učitati kao nezainteresovanost. Istina je da vi niste zaista nezainteresovani, ali da ste upali u stanje svesti u kojem vam je naizgled komforno, a zapravo uopšte niste prisutni u sopstvenim mislima i životu. Trgnite se pre nego što dođe do konflikta u odnosu koji pati i razgovarajte otvoreno sa partnerom ili prijateljima o svojim trenutnim osećanjima. Osvestite svoju potrebu za promenom i iskustite neku novu avanturu sa partnerom ili prijateljima.

3. Svaki vaš pokret iziskuje napor

Imate osećaj da vas sve zamara, bezvoljni ste, nigde vam se ne ide i ništa vam se ne radi. A onda kada ostanete sami kod kuće takođe ste bezvoljni i nedostaje vam da vam se nešto u životu dogodi. Čini vam se da vas telo boli, da ste malaksali i da apsolutno nemate snage – ali to je sve lažni osećaj koji potiče iz vašeg uma. Pokrenite se na silu, izađite na sunce i prošetajte i dopustite da vam se vrate radoznalost i osećaj uživanja u prirodi.

4. Ne vidite smisao ni u čemu

Mislite da je svet besmisleno mesto, ne vidite svrhu svog posla, svoje veze, svojih interesovanja.. jednostavno, ne vidite svrhu svog postojanja. Ovo često može biti znak i nekog ozbiljnijeg psihološkog stanja, ali može i jednostavno biti znak toga da ste zarobljeni u rutini. Ukoliko vam manjka svrhe i inspiracije, zapitajte se šta je ono što vas je ranije pokretalo i zašto vam se čini da to više nema smisla.

Comments