Sećaš se onog perioda kada je široki pojas na kukovima bio #musthave? Istini za volju nismo ga ni tada posebno voleli, a i sada kada pogledamo shvatamo da je to bio apsolutni promašaj. No, to je tada bilo u modi. I zaista smo mislili da će zauvek ostati tamo negde u dvehiljaditim i da smo sa tim poglavljem defintivno završli. Ali ipak – izgleda da smo se prevarili.

Iz nekog razloga, još uvek nepoznatog, široki pojasevi se vraćaju. I to jači nego ikada.

I nije se činilo da će se vratiti, ne možemo da ih zamislimo da izgledaju kul, međutim, izgleda da neko drugi može da ih zamisli na drugačiji način.

I radujemo da se da vidimo kako će ih modne trendseterke nositi i da li će zaista izgledati prihvatljivo.

Ono što u ovom trenutku znamo da je “vraćanje pojaseva u modu” krenulo onog trenutka kada su se pojavili na modelima na Dior-ovoj reviji. I tu smo možda počeli da malo drugačije gledamo na njih. Na pisti to sve izgleda drugačije, sve je lepo ukomponovano, ali različite odevne kombinacije smo navikli da viđamo na pisti, tako da nam ni ovaj pojas u tom trenutku nije bio čudan.

I bili smo mirni sve dok je ovaj pojas bio samo na pisti. Međutim, mnoge poznate ličnosti krenule su da ga nose. I iako smo zapravo mislili da nam se neće svideti, to zapravo i ne izgleda toliko loše. Možda nam i dalje stoji gorak ukus u ustima, jer pamtimo te pojaseve iz davnih vremena, kojih u ovim trenucima ne želimo da se sećamo. I kao što to obično biva, kada jedna komad ponese jedna poznata ličnost, posebno ukoliko je uticajna u modnom svetu i ukoliko se percipira kao modna trendseterka, onda kreće neverovatan efekat preuzimanja i kopiranja stila na različite načine.

Comments