Kim Kardašijan je radila “vampirski fejs-lift” i obavestila o tome ceo svet. Tretman zastrašujućeg imena pratile su i zastrašujuće slike, a u Americi je ovo sinonim za kombinaciju dva tretmana: podmlađivanje plazmom i bockanje dermapenom.

Oba tretmana mogu da se rade pojedinačno, a pošto smo o plazmi pisali, evo malo o bockanju, koje se, takođe, radi u našim ordinacijama. Ovaj tretman je uradila i Žizel Bundšen (Gisele Bundchen), uz snimanje za italijanski “Vogue” za koji je “uživo” probala još par tretmana.

Wannabe estetka hirurgija Dermaroler 1 Ožiljci od akni? Strije? Izbockajte ih iglicama!

Žizel Bundšen

Zašto bockanje?

Mnogi tretmani podstiču podmlađivanje kože – njenim ranjavanjem. Cilj je da koža oko ranica pokrene prirodni regenerativni proces i stvori novi kolagen. Estetska medicina tragala je za rešenjima koja će ranice napraviti u dubini kože, tamo gde se kolagen i stvara, a što je moguće više poštedeti površinu, kako ne bismo morali da nedeljama čekamo da rane zarastu a krastice otpadnu, a i da se smanji rizik od ožiljaka ili fleka.

Tako se došlo do dva rešenja: frakcionih lasera, i dermalnih rolera.

dermaroler Ožiljci od akni? Strije? Izbockajte ih iglicama!

Dermalni roler

Ježić od kog ćete se naježiti

Dermaroler je valjak sa čeličnim iglicama kojim se rola po koži lica. Brrrr…

Iglice imaju različite dužine, od 0,25 do 2 mm, zavisno od namene: najkraće deluju površinski na zadebljanje epiderma, gornjeg sloja kože, a najduži dopiru do derma u kom se stvara kolagen. Iglice su tanke i ranice na koži nevidljive, zatvaraju se brzo posle tretmana, ali je moguće da vam crvenilo ostane i dva dana. Možete ga prekriti puderom.

Važno: dermaroleri se koriste u lekarskoj ordinaciji i jednokratni su! Roleri s kratkim iglicama mogu biti i vaša kućna “igračka” jer ne dopiru do krvi, ali se moraju sterilisati svaki put.

Dermaroller tretman Ožiljci od akni? Strije? Izbockajte ih iglicama!

Tretman dermalnim rolerom

Dermapen – olovka koja podmlađuje

Nakon rolera pojavile su se nove generacije iglica, koje uređaj u vidu olovke vertikalno pušta kroz kožu. Dermapen. To je deo “vampriskog tretmana” koji su radile i Kim i Žizel.

Dermapen takođe ima mogućnost podešavanja dubine prodiranja, od 0,25 do 2,5 mm. Princip je – što dublje, to efikasnije. Ali i bolnije – mada se na lice pre tretmana nanosi anestetski krem.

Ovi tretmani deluju na strije, ožiljke od akni i bore, naročito tanke bore oko oka.

Dermapen tretman Ožiljci od akni? Strije? Izbockajte ih iglicama!

Dermapen tretman

Laserske “iglice”

Posebne mrežice dele laserski zrak na mnoštvo manjih zraka, pa oni prodiru “tačkasto” kroz kožu, i na određenoj dubini stvaraju opekotine, ranice oko kojih se stvara novi kolagen i tako podmlađuje koža. Frakcioni laseri najbolji učinak imaju na tanke bore oko oka, i na ožiljke od akni.

Više o tretmanima pročitajte na Estetska.com


Ljiljana Maričić Grujić je urednica je Internet stranice Estetska.com i časopisa Estetika – hirurgija&kozmetika.

Comments