Motivacija je ključna stavka koja mora biti na visokom nivou da bi se određene stvari sa uspehom obavile.

Možete biti najorganizovanija osoba na svetu, ali ako nemate nešto što vas vuče napred i svetlo koje vas održava konstantno aktivnim, onda je trud uzaludan.

Ipak, ne postoji ništa što se ne može popraviti, pa se i motivacija može povratiti ukoliko poradite na tome, a mi ćemo vam pokazati kako.

1 6 Pa pa kompleksi: Motivacija i nagrade

Pričajte sa sobom

Ovo nije uopšte čudna stvar i svako treba da popriča sa svojim alter egom s vremena na vreme. Ne samo da je zdravo, nego i oslobađa stresa i podstiče motivaciju. Kada govorite sebi “ti to možeš” onda se više veruje u ostvarenje ciljeva.

To čak oslobađa ljude osećaja anksioznosti i smanjuje stres.

Naučite da živite bez kompleksa

Volite sebe i svaki deo svog tela, ma kakav da je. Pa čak i ako imate višak kilograma, nosite ih sa osmehom na licu. U svakom slučaju, bol i patnja su neizbežni, a vi se potrudite da ih bude u što manjim količinama. To smanjuje pritisak i osećate se manje odgovornim. Sve što je bolje od očekivanog neka izmami osmeh na vašem licu, a živite sa saznanjem da je život jedan i da ne treba misliti na nedostatke i negativne stvari.

2 6 Pa pa kompleksi: Motivacija i nagrade

Nagradite sebe

Niko ne nagrađuje kao vi sami. To ne mora biti veoma velika, skupa stvar, jer je i sitnica mnogo, onda kada dođe u pravi čas.

Male nagrade pomoći će vam da dođete do one najveće, a to je ispunjenje životnog cilja.

Jedan veći zadatak pretvori u nekoliko manjih

Napravi plan realizacije tako što ćeš zacrtati put do ostvarenja cilja. Svaka stanica treba da predstavlja jedan manji zadatak, koji, ako je uspešno obavljen, zaslužuje aplauz u tišini svog doma.

Kada mislite da ste došli do kraja, napravite još jedan korak… oni najuporniji znaju da je kraj daleko.

Odmorite

Ključna stavka svakog poslovnog uspeha jeste odmarati. Baš onda kada pomislite da vam je svega preko glave, zaustavite proces i priuštite sebi zasluženi odmor.

Radite nešto drugo

Nije sreća para puna vreća, pa tako ne treba raditi danonoćno i nositi posao kući.

Sve radite sa merom i videćete napredak. Doći će vreme kada ćete shvatiti sledeće: “Uspeh je zbir malih napora, ponavljanih iz dana u dan.”

Izvor fotografija: pinterest.com


Violeta Stojanović

Comments