Stručnjaci iz Nemačke, Austrije, Hrvatske i Srbije, zajedno sa predstavnicom Coca-Cola HBC Srbija i grupom mladih autora sa Umetničkog fakulteta iz Kragujevca, predstaviće učesnicima konferencije trendove u dizajnu i tehnologiji pakovanja proizvoda. Na konferenciji će biti proglašeni i dobitnici priznanja za najbolja pakovanja u Srbiji.

Jednodnevna međunarodna konferencija Packtivity3 održava se 12. decembra 2013. godine u zgradi robne kuće “Beograd”, drugi sprat (Knez Mihailova 5).

Tema treće po redu konferencije Packtivity je “Održivost” – kao poslovni model, kao kreativni izazov i kao kontinuiran proces koji donosi ne samo profitabilnost kompanijama već i bolji kvalitet života potrošaču.

Tako će se od domaćih predavača učesnicima konferencije obratiti Jelena Trninić, menadžerka za ambalažu i ambalažni otpad kompanije Coca-Cola HBC Srbija, za Srbiju, Crnu Goru, BiH i Hrvatsku, koja će nam predstaviti inovacije, iskustvo i strategiju kompanije koja je globalni lider u odgovornom pristupu pakovanju proizvoda.

Packtivity će predstaviti sjajne radove i iskustva kroz selekciju mladih autora sa Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu (FILUM) – odsek Grafički dizajn.
Oni su: Borko Nerić, Mina Marković, Ognjen Stevanović, Miloš Žarić, Dušan Fusion Tucaković i Milutin Marković.

Na Packtivity3 konferenciji imaćemo i specijalna gostovanja iz inostranstva! Sa nama će biti Volfgang Niderl (Wolfgang Niederl), art direktor u multidisciplinarnoj dizajn agenciji “Moodley Brand Identity”, sa sedištem u Gracu i Beču, u Austriji. Volfgang je u timu ove renomirane evropske agencije od 2005. godine. Za sebe kaže da je autodidakt, a pre “Moodley”-a radio je kao freelance dizajner.

Iz čuvene agencijske mreže “Landor Associates” u Hamburgu, u Nemačkoj, dolazi nam izvršna kreativna direktorka Kejti Tejlor (Katie Taylor). Ona poseduje preko 15 godina iskustva u oblasti brendinga i dizajna. Njena profesionalna karijera kretala se od Novog Zelanda i Bahreina, do Londona i Hamburga.

Wolfgang Niederl MOODLEY BRAND IDENTITY Packtivity3: Održivost i budućnost

Volfgang Niderl

Od gostiju iz regiona predstaviće se hrvatski kreativni dvojac Igor Manasteriotti i Mia Marić, kreativni direktori u hrvatskom dizajn studiju “Manasteriotti∞Marić”. Oni su diplomirani grafički dizajneri koji zajedno dele više od 15 godina iskustva u dizajnu i implementaciji projekata. Specijalizovani su za razvoj vizuelnih identiteta i ambalažu. Za svoj rad višestruko su nagrađivani.

Priznanja za najbolji dizajn pakovanja dodeljuju se 12. decembra na trećoj Packtivity konferenciji o održivosti, identitetu, funkcionalnosti i estetici pakovanja proizvoda. Priznanja se dodeljuju u šest kategorija – Packtivity Awards i tri Grand Prix-a za najbolji dizajn pakovanja proizvoda u Srbiji za 2012/13 (u kategorijama realizovano i nerealizovano pakovanje), kao i Grand Prix Best Supermarket Pack 2012/13 za najbolji dizajn pakovanja proizvoda široke potrošnje u Srbiji. Priznanja dodeljuje najuticajniji regionalni dizajn portal Designed.rs.

Registracija i uslovi učešća na konferenciji nalaze se na sajtu.

Prijava za učešće na konferenciji traje do 9. decembra 2013. godine.

Podsećamo da je drugi po redu nacionalni konkurs za izbor najbolje dizajniranog pakovanja proizvoda u Srbiji 2012/13 koji će poneti nagradu Packtivity Best Pack 2012/13 otvoren takođe do 9. decembra. Prijavite svoja pakovanja!

I ove godine o rešenjima pristiglim na konkurs i dobitnicima nagrada odlučivaće međunarodni žiri, na čelu sa Volfgangom Niderlom iz renomirane austrijske dizajn i brending agencije “Moodley Brand Identity”.

Osnovna ideja ovog konkusa je da omogući bolje razumevanje tržišnih komunikacija i otkrije tajne uspeha u tržišnoj borbi zbog čega za glavno priznanje konkurišu podjednako i realizovana i nerealizovana idejna rešenja.

Po završetku konferencije Packtivity3, 12. decembra u 19h, održaće se okrugli sto i diskusija sa učesnicima konferencije, gostima i članovima žirija, a nakon toga i svečana dodela priznanja.

Comments