Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Naslovne strane magazine “Life”, stil legendarnih magnata Vol Strita i Avenije Medison, sofisticirana elegancija Hičkokovih glumaca…; sve je to deo mašte i glamura “pedesetih” godina dvadesetog veka – izvora inspiracije za kolekciju Pal Zileri jesen/zima ’12-’13!

grupna 2 Pal Zileri jesen/zima 2012/2013: Moderna interpretacija pedesetih

Poznati gosti

Formalna odeća je dizajnirana u različitim nijansama sive – preko svetle do svetloroze do antracit sive – koja prosvetljuje dominantnu nijansu boje senfa. Alternativa osnove je paleta boja sivo-plave i mornarskoplave sa svetloplavim i ljubičastim efektima, dok prirodan svet bež i braon boje stvara sjajni dodatak tkanini pregorele kože.

Ekskluzivne mustre su pojačane ultra finim tkaninama u formi super 130’s i 150’s vune. Melanž, svetlosive i melirane mikrošare motiva “Princ od Velsa”, sa ukrštenim nitima u različitim bojama prisutne su kao izraz inspiracije decenijom “pedesetih”; slično, prisutne su i punije i prugaste tkanine – sinonim stila i elegancije tog perioda, uz njihovo oživljavanje ultra-svetlim flanelima. Siluete kroja tkanina su restilizovane kako bi bolje prijanjale na struk, sa uskim naznačenim reverima i mekšom obradom u ramenima.

model 11 Pal Zileri jesen/zima 2012/2013: Moderna interpretacija pedesetih

Moderne boje

Lakoća je naglašena “piumalana” tkaninom, dizajniranom da naglasi kvalitet dva izuzetna prirodna materijala; jakne i kaputi su kreirani da se nose sa posebnom lakoćom, napravljene od laganog kašmira, postavljenog sa pravim guščijim perjem. Vešt krojački rad podržava savršeno fino jezgro u pravoj formalnoj, laganoj eleganciji – koja pruža potpunu udobnost i toplinu postavljene tkanine.

Koncept kolekcije usredsređen je na usaglašenu mešavinu laganih materijala, uz neprozirni izgled i kombinaciju materijala istog tkanja (kao što su pamuk/vuna ili pamuk/najlon).

model 13 Pal Zileri jesen/zima 2012/2013: Moderna interpretacija pedesetih

Ključni element je "starinski izgled", naglašen različitim nijansama kod pantalona i košulja

Lakoća se takođe oslikava u izradi ostalih odevnih predmeta –  jaknama i kaputima – koji savršeno prijanjaju uz telo, kreirajući izgled krojačkog veza.

PAL ZILERI – LAB – JESEN/ZIMA ‘12 – ‘13.

Raznovrsnost materijala, transformacija, boja… predstavlja srž inspiracije ovosezonske kolekcije Lab!

Aktuelna je široka sloboda modnog izraza, raznovrsna kombinacija boja – uz poseban naglasak na impulsivne – svetloplavu, oker i tamnonarandžastu. Upravo ovo je osnova novog “swap” (razmenljivost/transformacija) koncepta – tkanine i boje koje se transformišu na način da se uklapaju u svaku situaciju i raspoloženje!

Duh kolekcije Lab jesen-zima 2012-2013. prožimaju tri teme: PRLJAVOCRNA: dominantna je nijansirana crna boja, u kombinaciji sa različitim ali i uvek elegantnim stilovima. Golubije siva boja u trikotaži i snežnobele košulje osvežavaju paletu boja ove teme; SIVE NIJANSE… u kombinaciji sa belom – oplemenjuju uobičajene “zimske” boje; ZAPOSLENI MUŠKARCI: imidž modernog metropolite naglašen je bojama kao što su  plava i antracit, u kombinaciji sa žutom, narandžastom i svetloplavom. Ova inovacija se najbolje oslikava na odeći sa formalnim bojama, koja se “transformiše” primenom postave u boji na sakoe.

Bane Jankovic 2 Pal Zileri jesen/zima 2012/2013: Moderna interpretacija pedesetih

Sportska elegancija

Odela dobijaju aspekt šire nosivosti uz kožne rukave ili sa kožne našivene aplikacije, uz pažljiv izbor tkanina koje jasno prate siluetu muškog tela. Sakoi i kaputi su postavljeni lagano a toplo, dok je jakna sašivena od brušenih melanž-sivih materijala

Razmenjivost/transformacija (“swap”) je glavna osobina sportske odeće – uz različite tkanine od kojih su sačinjene lagane jakne sa dva lica sa laganom postavom. Tkanine od ovčije kože se mogu naći u nekoliko modela, od mornarskog kaputa do kratke pilotske jakne – obojene prirodnim i veštačkim bojama.

Teksas potvrđuje svoju istorijsku nadmoćnost “kurabo” tkanine i kreira se uz jedinstvene procese i prilagođavanja; brušenje je izbačeno i koristi se izbeljivanje da bi se dobile nijanse sive i crne.

model Vlada Cvetkovic1 Pal Zileri jesen/zima 2012/2013: Moderna interpretacija pedesetih

Jakne za večnost

Moderniji krojevi sada daju dodatni volumen u nogavici, a samim tim i novi i uglađen imidž koji se uklapa uz ostatak kolekcije. Isti krojevi se takođe primenjuju na klasične pantalone, uz nove materijale kao što su izbeljeni flanel – tretiran solju ili sprejem – sa ručno izrađenim efektima koji čine tkaninu posebnom.

Moderna trikotaža sadrži dva lica, uz farban kašmir/svilu, sa površinama sačinjenim od farbane melanž vune i vuna/alpaka uz originalne intarzija šare. Košulje su uske, sadrže streč materijale ili kvalitetni žakar – uz raznovrsne printove i modele sa improvizovanim uvećanjima radi dobijanja neobičnih oblika na ovoj tkanini.

Kolekciju dopunjuje aksesoar – poput providnih ešarpi sa velikom mustrom, prisutnim i na kravatama. Materijali i šare u boji daju posebni akcenat kaiševima, dok su patike u boji sačinjene od različitih tehnoloških i prirodnih materijala.

Editors choice