REVIJA „WEST 65 PRESENTS – PAL ZILERI” za sezonu jesen/zima 2011-12. biće održana dana 12. septembra 2011. u Kongresnom centru BELEXPO na Novom Beogradu sa početkom u 21h i počasno će predstaviti poznate ličnosti koje su proteklih petnaest godina bili promoteri i specijalni gosti ovog prestižnog modnog događaja (Dragan Nikolić, Sergej Ćetković, Irfan Mensur, Oliver Njego, Cune Gojković, Stefan Kapičić, Đule Van Gogh, Dejan Lutkić, Ivan Tasovac, Vanja Bulić, Džej, Zoran Slavnić, Dragan Kićanović, Jasna Šekarić, Ana Sofrenović, Slađana Delibašić, Merima Njegomir, Extra Nena i mnogi, mnogi drugi).

Kolekcija crpi svoju inspiraciju iz eksperimentisanja sa dizajnom i kreativnim duhom legendarnog Čikaga tridesetih godina prošlog veka, uz prateći efekat filmova i knjiženosti tog doba. Ova kolekcija nas vodi kroz proces istraživanja materijala tog vremena koji reprodukuje eleganciju zastupljenu u istorijskim modnim arhivama tih vremena – uz moderne dodatke i razne tematske izraze. Kolekcijom dominiraju sledeće teme:

PALZILERIaw11 12 p03 Pal Zileri   jubilarna trideseta revija jesen/zima 2011/12.

GREEN MILL

Neobavezno i sofisticirano, u duhu legendarnog istoimenog džez kluba. Nijanse su od melanž sive preko antracit do crne, sa kontrasnim rezovima u kamel i burgundac nijansi. Krojački svet klasičnih tkanina, kaputa sa duplim kopčanjem i tankim prugama koje podsećaju na Al Kaponea – inače redovnog gosta  Green Mill-a.

RIVER WALK

Ovo je naziv šetališta koje se nalazi duž reke Čikago, kutka prirode u srcu „vetrovitog grada“. River Walk simbolizuje inspiraciju za tkanine dizajnirane za aktivnosti na otvorenom,  kao i za svakodnevno neobavezno nošenje. Koriste se hrapavi i postavljeni materijali od melanž vune kao i tkanine sa kariranim postavama koje se mogu skinuti. Dominiraju prirodne jesenje boje, od braon ka vojno tamno zelenoj, sa prošaranom nežno melanž tamno sivom i svetlim tkanim pamukom sa uklapajućim mustrama.

PALZILERIaw11 12 p37 Pal Zileri   jubilarna trideseta revija jesen/zima 2011/12.

BLUE CHICAGO

Čikago, kolevka nove vrste muzike koja je dala glas melanholiji, grad zarobljen imeđu prošlosti i sadašnjosti, kao zimski zalazak sunca; grad koji je uvek spreman da se razbudi i uživa u noći… Ovakva atmosfera grada je inspirisala sofisticirane i romantične teme koje daju kolekciji dašak retro elegancije restilizovane u modernom duhu. Fine pruge i tamni materijali se smenjuju sa svetlim nijansama plave i nebo plave zajedno sa krojevima u nijansama slonovače i svetlo zelene uz prirodan plamen koji naglašava njihove  karakteristike. Udobna vuna i kašmir sa romboidnim flanelima ublažavaju izgled pruga ili šarica.

LAKE PLACID

Linija koja odaje počast Olimpijskim igrama tog vremena sa naglašenim određenim izgledom: restilizovani materijali od tehnološki tretiranih tkanina sa unutrašnjim membranama ili postavama. Boje su jasne i svetle – plava, braon i siva –  uz belu nijanse slonove kosti ili boju kože. Tema se pogađa sa  modelima od trikotaže koji imaju velike rebraste linije u kombinaciji sa vuneno postavljenim patikama i polo majicama sa ubačenim zakrpama.

PALZILERIaw11 12 p31 Pal Zileri   jubilarna trideseta revija jesen/zima 2011/12.

Linija kroja kolekcije predstavljena je kroz nenaglašena ramena i malo niži struk na sakoima. Pantalone su krojene prema sakoima i samim tim imaju niži struk i uže nogavice.

MATERIJALI

Vuna je sveprisutna, i kombinuje se sa materijalima “ispranog izgleda”, uz dodatak melanža i tkanog pamuka zarad postizanja efekta trodimenzionalne preciznosti. Nova streč platna dobijena su od vune ovce i lame za moderne blejzere. Dezeni odela i sakoa, kao što je nežno karirana šara ili jasno iskazane pruge su inspirisani idejama iz arhiva.

ELEMENTI  KOLEKCIJE

Odela i sakoi su prepoznatljivi po detaljima inspirisanim šarama sa kravata, dok se grubi sakoi igraju sa materijalima sa dva lica od kašmira i najlona. Kravate su napravljene od svilenog žakard platna sa veženim šarama  i imaju na sebi štampane 1930-te mustre od vune sa maramicama za džepčić koje su u istoj temi. Košulje su u elegantnim kombinacijama napravljene od nekoliko različitih materijala koji prate liniju dizajna.Trikotaža je napravljena od tkane vune što čini kardigan-džempere toplim uz dizajn dvotonskih retro žakard mustri. Sportski stil izražen je kroz kariranu jaknu i postavljen pamučni sako.

Comments