Ova priznata manifestacija – predvodnica svake modne sezone u našoj zemlji – predstavlja najviša modna, stilska i estetska dostignuća PAL ZILERI jedne od vodećih svetskih robnih marki za mušku modu.

Dugogodišnji zvanični partner i Generalni sponzor revije PAL ZILERI – kompanija PSP FARMAN – ponosno predstavlja svoj vodeći projekat u Srbiji –  WEST 65 – novi stambeno-poslovni kompleks, čija izgradnja na jednoj od najlepših lokacija na Novom Beogradu – uglu ulice Omladinskih brigada i trase unutrašnjeg magistralnog prstena – ulazi u završnu fazu realizacije. Komfor, udobnost i raznovrsni sadržaji koji odgovaraju zahtevima i potrebama savremenog načina života, stanovanja i poslovanja biće na raspolaganju budućim stanarima i posetiocima već uskoro. WEST 65 prostiraće se na 30,316 m² na kojoj će se nalaziti 11 stambenih objekata sa više od 500 stanova, poslovna kula, trgovinski deo, kao i velike pešačke površine i trg koji će se nalaziti u središtu kompleksa. Specifičnost kompleksa WEST 65 jeste to što će oslikavati duh i atmosferu starog dela grada, a ujedno će biti vrlo moderan, tehnološki napredan, savremenog dizajna i kvaliteta, uz zadovoljenje najviših ekoloških standarda.

Pal Zileri foto 6 Pal Zileri: Kolekcija proleće/leto 2013.

Inspirisan visoko stilizovanom, prefinjenom atmosferom iz čuvenog filma “Il Postino” koncept kolekcije Pal Zileri proleće/leto 2013. ogleda se u prijatnoj lakoći i udobnosti – prožetih šarmom Mediterana

Ove sezone, vrhunska neformalna odeća ponosno je sačinjena od odabranih italijanskih luksuznih materijala. Izbor tkanina otkriva pravu krojačku inspiraciju, naginjući ka prirodnim materijalima: vuna, svila i platno zajedno u ekskluzivnoj i modernoj kombinaciji. Ekskluzivne tkanine proizvedene su od specijalnih letnjih mešavina kao što su vuna-platno-moher ili vuna-svila-platno i kašmir. Koriste se i ultra lagani i udobni rafinirani materijali poput vodootpornog pamuka (sa kožnim detaljima) i rastegljivog najlona – najčešće kod terenskih jakni – koji omogućavaju neverovatnu slobodu pokreta. Uz njih se ističu sofisticirani materijali krep platna prirodnih boja – sa dvostrukim predivom, ili Madras tkanine pomešane sa ultra finom antilop kožom korišćenom za kuglašku jaknu modela šezdesetih. Pamuk je čist ili rastegljiv, u mešavini sa platnom, a izbor materijala zaokružuju originalne dvostrane tkanine sa printovima ili različitim nijansama iste boje.

Pal Zileri 7 Pal Zileri: Kolekcija proleće/leto 2013.

Najviše zastupljene boje su neboplava, bež i svetlosiva, uz kontrastne – tirkiznozelenu, narandžastu, žutu i lila

Uočljiv je  savršeni balans između umereno sive pomešanih sa lavanda plavom, a postojana napuljsko plava prošarana je sa svetlucavom ciklama nijansom koja se presijava na nitima modela. Svetlosive su naglašene bojom antičke roze u različitim nijansama, dok se prirodno bež pojavljuje u nijansama od braon boje kože do boje cigle. Kolekcija sadrži i pastelne boje, prisutne na jaknama od vune, platnu i moheru sa svetlim rog dugmićima.

Dizajn otkriva precizne i jasne linije, za moderan izgled i u skladu sa trenutnim trendovima. Forma modela zasniva se na silueti naglašenog struka, dok su meka ramena obrađena u osnovi kao kod košulja.  Reveri se neznatno sužavaju, a pantalone sa prednjom faltom se sužavaju pri dnu. “Sportski” modeli kolekcije, sačinjeni od pamuka ili najlona, opuštenog su kroja i pružaju osećaj lakoće pri nošenju.

Sakoe odlikuje forma naglašena raznovrsnim detaljima: Gingam postavom, tankim prugama sa šavovima u boji, personalizovanom Melton podkragnom sa logotipom na dugmićima u odgovarajućim bojama kolekcije.

Pal Zileri foto 3 Pal Zileri: Kolekcija proleće/leto 2013.

Sakoe odlikuje forma naglašena raznovrsnim detaljima

Pantalone su elegantne i prijatne za nošenje, sašivene od laganih i udobnih materijala – i lako se kombinuju sa MOZAIK košuljama koje imaju cvetne printove po sebi kao i sa polo ili dres pamučnim majicama. “Cinos” pantalone sadrže obilje modnih detalja – poput postave, dugmića i različitih aplikacija, koje ih izdvajaju od ostatka kolekcije.

Dopunski asortiman kolekcije – prsluci, kratke jakne i lake jakne punjene guščijim perjem – stilizovan je po aktuelnim modnim trendovima, izrazite lakoće, udobnosti i toplote pri nošenju.

Comments