Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Ostalo je još samo nekoliko dana do ispraćaja 2019. godine, a sa njom ispraćamo i millennial pink, žutu, zelenu i aperol narandžastu boju. Pantone Institut je ove godine “išao na sigurno” i izabrao nepogrešivi večni klasik. Novi trend koji ćemo sa uzbuđenjem prigrliti je classic plava i sve druge nijanse tamno plave boje kojima smo se nadali.

Znamo šta ti je prvo na pameti: “plavo, o kako dosadno”; ali uveravamo te da će to biti trend o kome će se pričati. Ove zime plava boja koju definiše Pantone dosta je raskošnija nego pre par godina kada smo svi nosili Cerulean nijansu plave. U prošlosti plava je takođe bila njihov izbor u nijansama vodeno plava, tirkiz plava i blue iris. Klasično plava je kraljevska, boja prefinjenosti i elegancije i dominiraće u kućnom dekoru, svakodnevnoj i visokoj modi i svim drugim kreativnim aspektima. Izabrana boja godine je prosto elegantna i jednostavna. Na Pantone plavu ćemo se svi vrlo lako navići i u našem domu i u garderoberu. Uneće stabilnost i diskretnost u našu auru. Classic plava označava iskrenost, pouzdanost, utehu i nepogrešivost.

View this post on Instagram

Introducing the Pantone Color of the Year 2020, PANTONE 19-4052 Classic Blue, a timeless and enduring blue hue elegant in its simplicity. Suggestive of the sky at dusk, the reassuring qualities of Classic Blue offer the promise of protection; highlighting our desire for a dependable and stable foundation from which to build. As we cross the threshold into a new era, Pantone has translated the hue into a multi-sensory experience to reach a greater diversity of people and provide an opportunity for everyone to engage with the color. We will be tapping into sight, sound, smell, taste, and texture to make the Pantone Color of the Year for 2020 a truly immersive color experience for all. Link in bio to learn more about Classic Blue. #Pantone2020

A post shared by PANTONE (@pantone) on

Sigurno se pitate kako je Pantone došao baš do plave boje ove sezone?

Na kraju svake godine Pantone definiše boju koja će predstavljati narednu godinu. Još od samog početka ove tradicije, “boja godine” najviše je uticala na modu, dizajn enterijera i na marketing industriju. Prema Institutu, do odluke se dolazi analizom vladajućih trendova određene godine. Eksperti analiziraju širok opseg uticaja, uključujući film, modu, dizajn, putovanja, tehnologiju i društvene mreže pre nego što donesu odluku. Kada su se usmerili i ka porodici i porodičnim osećanjima došli su do plave boje. Laurie Pressman, jedna od predstavnika Pantone Color Instituta objasnila je da su tražili boju koja će delovati umirujuće, samouvereno i povezujuće. Rekla je da je plava boja ta koju ti pojmovi podstiču.

Editors choice