Prvi parfem Pharrella Williamsa za Louis Vuitton lansiran je godinu dana nakon što je muzičar preuzeo ulogu kreativnog direktora u francuskoj modnoj kući.

Louis Vuitton će 19. juna lansirati svoj prvi miris kreiran pod Pharrellovim vođstvom. Zvaće se LVERS, a nastao je iz kreativnog dijaloga između Pharrella i parfimera kuće Louis Vuitton, Jacquesa Cavalliera Belletruda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety)

Duo je odredio sunce za inspiraciju. Prema saopštenju za štampu, Pharrell često koristi svetlost kao „metaforu za ljubav i izvor života i motivacije kroz ljudska iskustva“. Život i svetlost su neraskidivo povezani – Belletrud je primetio da je fotosinteza „početna tačka za sve“.

LVERS pretvara životvornu moć sunčeve svetlosti u miris. Galbanum (smola koja se često opisuje kao začinjena i zelena) izražava zrake ranojutarnjeg svetla, dok kedrovina asocira na vekovima stare šume koje nastavljaju da rastu zahvaljujući suncu. Note okrepljujućeg bergamota i kremaste sandalovine upotpunjuju miris, koji je brend opisao kao „sprej sunčeve svetlosti destilovan u bočici“.

Govoreći o boci, nijedan detalj nije prošao nezapaženo pod Pharrellovim budnim okom. LVERS bočica, obložena posebnim prelivom, blistava je kao i miris.

Pharrell je takođe dizajnirao aksesoare koji prate parfem. Putna torbica i mirisni kofer izrađeni su u motivu Damoflage Louis Vuittona, dezenu inspirisanom odećom koju je Pharrell predstavio u svojoj debitantskoj kolekciji za modnu kuću.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @lvderon

Dok je LVERS Pharrellova prva mirisna kreacija za Louis Vuitton, on nije nov u svetu parfema. Još 2014. godine lansirao je Girl, uniseks miris na Dover Street Marketu. Od tada, Girl je postao kultni favorit među ljubiteljima mirisa.

Pročitajte i ovo: Parfemi koji mirišu na leto u Italiji

Naslovna fotografija: instagram.com/le.syndrome

Božica Luković

Comments