Nakon Njujorka, Londona i Milana, i Pariz je došao na red da “ugosti” modni događaj sezone – Nedelju mode. Na ulicama francuske prestonice mogle smo da vidimo toliko sjajnih, inspirativnih kombinacija savršenih za naredne mesece, ali smo mnogo više “prave” mode videle na revijama koje su održane u okviru Paris Fashion Week-a, što je i sasvim očekivano, zar ne? Zato, danas izdvajamo highlight trenutke Nedelje mode u Parizu i revije koje su svojim kreacijama privukle najviše pažnje. 

Balenciaga

Parisku nedelju mode je definitivno obeležila saradnja Balenciaga x Crocs koja je iznedrila neobične Foam papuče koje su, sasvim očekivano, podelile mišljenja modnih znalaca. Neki su oduševljeni, neki ne, ali efekat je postignut. Kada je reč o reviji samog brenda Balenciaga, shvatile smo da je mix & match apsolutni modni imperativ, a da su živopisni printovi i te kako dobrodošli kada je svakodnevna moda u pitanju. Spajanjem starijih i mlađih modela Balenciaga je na pravi način spojio i različite stilove koji se kreću od ležernih ready-to-wear, preko ženstvenih i romantičnih, pa sve do onih “grubljih” i “opasnijih”.

Balenciaga PFW 1 Paris Fashion Week: Revije koje su privukle najviše pažnje Balenciaga PFW 2 Paris Fashion Week: Revije koje su privukle najviše pažnje

Celine

Ženstveno, lepršavo, nežno i raznobojno. Bogate siluete, bogati detalji, Celine nije štedeo na svojoj najnovijoj kolekciji! Volimo haljine koje nas asociraju na slobodnu i jaku Pokahontas, volimo zemljane tonove i krojeve koji zaista čine da se osećamo prijatno i ženstveno – istovremeno! A obuća? San snova!

Celine PFW  Paris Fashion Week: Revije koje su privukle najviše pažnje

Valentino

Valentino je sasvim u svom stilu prikazao svoje viđenje nežnog i romantičnog, a opet u nekoj ležernijoj formi. Pastelni tonovi, ali i šljašteći detalji su apsolutno sve što nam je potrebno kako bismo i doslovno blistale gde god se pojavimo, a sve to u kombinaciji sa klasicima – crnom i maslinastom.

Valentino PFW Paris Fashion Week: Revije koje su privukle najviše pažnje

Stella McCartney

Jesi li već čula da je crvena glavna boja sezone? Sa ovim trendom možeš da počneš već danas, a svoju ljubav prema ovoj vatrenoj nijansi možeš da nastaviš i u narednim sezonama. A ako pitaš Stelu, uz crvenu i druge jarke boje savršeno se slažu upadljivi krojevi koji nikako ne mogu da prođu nezapaženo! Ah da, ni ne pomišljaj da na ulicu izađeš bez naočara za sunce!

Stella McCartney PFW 1 Paris Fashion Week: Revije koje su privukle najviše pažnje Stella McCartney PFW 2 Paris Fashion Week: Revije koje su privukle najviše pažnje

Sacai

Malo rock, malo grunge, malo spoj urbanog i ženstvenog… Totalno volimo baš svako izdanje prikazano na ovoj modnoj reviji! Osim proverene kombinacije crne i bele, Sacai nam pokazuje kako da nosimo i neke neobične forme i kombinacije, gde pre svega mislimo na suknju koja deluje tako savršeno nesavršena!

Sacai PFW Paris Fashion Week: Revije koje su privukle najviše pažnje

John Galliano

Ah, naš Džoni! Smelo, provokativno… Treba li reći nešto više od toga? Print, materijal i model obuće možda niko ne bi sa takvim stavom nosio, ali kada ovaj modni dizajner to sve “upakuje” u jednu kombinaciju, krajnji rezultat je prilično egzotično-zavodljiv!

John Galliano PFW Paris Fashion Week: Revije koje su privukle najviše pažnje
Comments