Paris vs New York a tally of two cities.1 Pariz vs Njujork

Pariz i Njujork predstavljaju možda jedine prave svetke metropole, gradove koje svaka osoba želi da poseti barem jednom u životu. Svaki na svoj način ima određeni šmek koji se ne može opisati već se samo može doživeti. Takođe, možda ne postoje dva grada koja se toliko razlikuju među sobom, a opet u isto vreme i takmiče:

Pariz grad sa najpoznatijim muzejima – Njujork, grad sa najpoznatijim umetničkim delima.
Pariz grad mode – Njujork grad šika i trenda.
Pariz grad svetlosti – Njujork grad koji nikada ne spava, itd.

Ono što je takođe karakteristično za ova dva grada je što su oba puna klišea po kome su takođe naveliko poznati. U nastavku teksta ćete videti veoma kreativne plakate, preko kojih umetnik Vahram Muratian (Vahram Muratyan) fantastično poredi Pariz i Njujork na tako duhovit, ali istinit način. Naši favoriti su plakati vezani za taksi i alkohol. A vaši?

01coffee Pariz vs Njujork 04metro Pariz vs Njujork 09pigeon Pariz vs Njujork 10bread Pariz vs Njujork 11tennis Pariz vs Njujork 12surnom Pariz vs Njujork 15taxi Pariz vs Njujork 16macaron Pariz vs Njujork 17creature Pariz vs Njujork 21soniaanna Pariz vs Njujork 24jpgrl Pariz vs Njujork 27temple Pariz vs Njujork 28nails Pariz vs Njujork 32bobohipster Pariz vs Njujork 33parishiltondog Pariz vs Njujork

43matin Pariz vs Njujork

44chaleur Pariz vs Njujork

142266 6098283 l Pariz vs Njujork

Više možete pogledati na http://parisvsnyc.blogspot.com/


Nikola Trajković je inženjer, pustolov i urbani kreativac. Zakleti Dorćolac koji najviše voli da živi svuda po malo. Život u Parizu i Istanbulu obogatio je način na koji doživljava modu.

Comments