Balet “Labudovo jezero“ je inspirisao poznatog dizajnera Žana Pola Gotijea (Jean Paul Gaultier) da napravi čak 60 outfit-a za nedelju visoke mode u Parizu. Osim ženskih, predstavljeno je i nekoliko muških modela prestižnog dizajnera kojima dominiraju detalji. Gotije je poznat po neobičnim, često nenosivim komadima, posebno kada su njegove HC kolekcije u pitanju, ali ova je drugačija. Dnevne varijante podrazumevaju ravne, tesne midi suknje i jakne sa naglašenim strukom. Večernje varijante su daleko bogatije i neobičnije, sa velikom paletom boja i mnoštvom detalja.

Baletanke u bojama, kožne čizme i puno perja u kosi su glavni aksesoari, a od materijala, osim kože, Gotije je koristio pliš, čipku, šifon i krzno. Večernja kolekcija podrazumeva perje na ramenima ili na dekolteu. Još jedna u nizu dramatičnih kolekcija kojom je Gotije (po ko zna koji put) dokazao zašto je njegovo ime brend.

169 Perje i balet: Jean Paul Gaultier HC – jesen/zima 2011/12.

Francuski šik uz dodir baleta

1 1 Perje i balet: Jean Paul Gaultier HC – jesen/zima 2011/12.

Raskošne haljine i suknje u svim dužinama

1 2 Perje i balet: Jean Paul Gaultier HC – jesen/zima 2011/12.

Okovratnici i dekoltei bogati detaljima

1 3 Perje i balet: Jean Paul Gaultier HC – jesen/zima 2011/12.

Bogate haljine u nijansama boje zlata

1 4 Perje i balet: Jean Paul Gaultier HC – jesen/zima 2011/12.

Detalji u kosi i raznobojne čarape

1 5 Perje i balet: Jean Paul Gaultier HC – jesen/zima 2011/12.

Ramena i struk su naglašeni

1 6 Perje i balet: Jean Paul Gaultier HC – jesen/zima 2011/12.

Specijalne gošće u efektnim i kontrastnim haljinama


Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Comments