Nemojmo se lagati oko dve stvari. Kao prvo, the winter is coming je preko noći postalo „zima je došla“ i malo depresijice ovde ili tamo, niko ne uspeva da zaobiđe. Ma koliko da si „okej“ verovatno ima i dana kada baš i nisi. I to je okej, razlog je manje bitan. Mene ako pitate nešto u sveopštoj sreći i prazničnom duhu, budi neku nostalgiju i čini stvari malo tužnim je l’ da? Ili je možda samo do mene. Nema veze.
Druga bitna stvar oko koje se nećemo raspravljati je to što, iako ne sumnjamo u istančanost tvog muzičkog ukus, svi mi đuskamo uz „Call Me Maybe“ ili Taylor Swift. Ništa nema toliku moć transformacije kao pesma dobre energije koja može svaki ovozemaljski dan magijom da pretvori u scenu vrednu filmskog scenarija.  

Srećom, ako ti se smuči jedna pesma koju vrtiš i izrabljuješ reapeatom, uvek postoji adekvatna zamena sa istom količinom optimizma. Ovo je samo deo liste najsrećnijih pesma koje uvek ubace u dobro raspoloženje ma šta se događalo. Pojačaj dok voziš na autoputu. Lipsinkuj ih u sobi (sa četkom naravno). Đuskaj kao da niko ne gleda dok pereš sudove ili ih pusti kada zaista moraš da finiširaš svoju to do listu iako želje nemaš ni gram.  Od klasika do modernih pop pesama ove srećne melodije su partneri koje želiš da imaš u glavi.

Prince
“Kiss”
Jedna od onih pesma koje inficiraju svojom energijom, čiji entuzijazam raste kako se pesma primiče kraju i podsetnik da ne treba da budeš ništa više od onoga što jesi.

Sharkira feat. Wyclef Jean
“Hips Don’t Lie”
Ako te je radovala u srednjoj školi, što verovatno jeste, ne vidimo što ne bi i sada?

Selena Gomez
„Bad Liar“
Možda je loš lažov ali je definitivno genijalna kada je u pitanju pisanje pesama koje nam se zaglave u glavi i idu na repeat bez da ih pustimo.

Hot chocolate
“You Sexy Thing
A veruješ li ti u čuda da dan može u trenutku da postane bolji već na prvi beat ove pesme?

Billy Joel
“Uptown Girl”
Muzički, ovo je definicija srećne pesme. Osim ako ne upadneš u zamku i počneš da slušaš reči, i da razmišljaš o nepravdama i društvenom raslojavanju. Onda je malo zeznuto.

smeh Pesme koje će te odmah ubaciti u dobro raspoloženje
Comments