Ukoliko ste čitalac, pitaćete se šta više ima o grudima da se zna. Verovatno ste ih proučavali pomno veći deo života, a uostalom od kakvog je praktičnog značaja poznavati ih u tančine? Ukoliko ste čitateljka, verovatno je da smatrate da s obzirom na to da već živite s parom sisa nema šta kojekakav članak da vam soli pamet o njima.

‘Ajmo onda jednu za zagrevanje (bonus činjenca, je l’ da?). Koja je veličina najvećeg veštačkog poprsja ikad ugrađenog? Odgovor glasi – 36 MMM i svaka je teška oko 10 kila.

Eto, a sada pet manje poznatih činjenica o ženskim (a i muškim) grudima…

grud01 Pet činjenica koje niste znali o grudima

Prave grudi kreću se zajedno sa telom, tako možete otkriti lažnjake

1. Žene sa implantima češće postaju samoubice

Bizarno je, ali tako kaže petnaestogodišnja studija univerziteta Laval u Kvebeku, objavljena u “American Journal of Epidemiology”. Žene koje su ugradile implante imale su stopu samoubistva čak 73% u odnosu na prirodno obdarene. Razume se, ugradnja silikona nije sama po sebi okidač za samoubistvo. Nauka kaže da žene koje pribegavaju operaciji mogu imati skrivene psihološke probleme sa samopouzdanjem koje plastične grudi, nažalost, ne rešavaju.

gru02 Pet činjenica koje niste znali o grudima

Svega 1%

2. Neke žene mogu da postignu orgazam stimulacijom grudi

Ok, ovo ste verovatno već čuli. Proučavanje su sproveli Maršal Miler (Marshall Miller) i Dorijan Solot (Dorian Solot), autori knjige “I Love Female Orgasm: An Extraordinary Orgasm Guide”. Njihovu studiju potvrdile su i neka potonja istraživanja. Statistika kaže da svega 1% žena može da postigne orgazam isključivo stimulacijom grudi. Nauka i dalje ne zna zašto je to tako, te ako ste jedna od tih srećnica, javite se i pomozite naučnicima.

grud03 Pet činjenica koje niste znali o grudima

U ležećem položaju razmak između brade i grudi je oko 25 cm

3. Opčinjenost grudima proglašena je za psihijatrijski poremećaj

Naravno, ko će drugi nego – Amerikanci. Poznat je njihov strah od grudi, premda se radi o zemlji iz koje dolazi industrija sisomanije. Tek, američko udruženje psihijatara (APA) proglasila je opčinjenost grudima za fetiš. Ponavljam, teško je zadržati ozbiljno lice kada određivanje sisoljublja postaje psihijatrijski poremećaj dolazi iz zemlje u kojoj postoji sisomanski restoran “Hooters” u kome se otvoreno reklamiraju ženske grudi u vezi sa hranom i uživanjem. Ipak, psihijatri ne popuštaju, pa vi vidite.

leva Pet činjenica koje niste znali o grudima

Ne postoje simetrične grudi, jedan sis je uvek veći

4. Leva je veća

Dobro, de, znali ste u redu je. Glasnik udruženja plastičnih hirurga sproveo je istraživanje na 600 pari ženskih grudi i zaključak je (prilično naučne prirode) – leva je veća! Mnoge devojke se brinu u vezi s tim što jedna grud narasta brže i više od druge, ali to je prirodno. Osim ako nisu plastične, grudi nikad nisu simetrične kao ni bilo šta drugo na ljudskom telu. To vam je, eto, jedan od načina da proverite da li su grudi veštačke ili nisu, samo vas molimo da ne pokušavate ikakva merenja na javnom mestu i bez dopuštenja dame čije grudi podvrgavate “naučnom” opitu.

gr05 Pet činjenica koje niste znali o grudima

Moguće je, ali ne očekujte čuda

5. Muškarci daju mleko

Dobro ste pročitali – i muškarci mogu da luče mleko. Ha! Ponosno objavite ovu vest sledeći put kada vam neko prebaci da su muške grudi zakržljale i beskorisne. Nažalost, spontana laktacija je retka. Ipak, moguća je stoga što muške grudi imaju “svu opremu” kao i ženske. Oni muškarci koji imaju višak estrogena (bilo iz prirodnih razloga ili stoga što dobijaju hormonsku terapiju), mogu da iskuse kako izgleda lučenje mleka. Ipak, ova pojava je toliko retka da nećete videti oglas za mušku dojilju, niti bi trebalo da očekujete od partnera da podoji bebu.

Živeli!


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Comments