Izgovori su najbolji način da ne rešimo problem. U stvari, zbog raznih izgovora koje pravimo vremenom postajemo slepe i nesposobne da problem uopšte vidimo. A onda se problem zakomplikuje, produbi, sve do tačke ključanja. Tek kada nam se sve smuči, postajemo svesne da smo gubile vreme sa pogrešnom osobom. I pitamo se, kako je ovo meni uopšte moglo da se desi?! Gde mi je bila glava? Pa, verovatno u oblacima izgovora. Da biste izbegle ovaj toliko puta viđen scenario, najbolje bi bilo da bacite pogled na ovih šest najčešćih izgovora zbog kojih ostajemo u lošim vezama.

Pre bih ostala u sa njim nego da budem sama

Ok, ovo nam se često mota po glavi. Izgovoreno glasno ili kao tihi glas koji nas polako slama. Strah od famoznog ne biti sama stanja frustira i gura nas u odnose koji nisu vredni nijednog trenutka našeg samotnjačkog života. Možda često zaboravljamo da se osećamo više usamljeno u društvu osobe koja nas ne razume i ne prihvata nego same sa sobom. Svakako ovaj izgovor bi trebalo preformulisati u zlatno pravilo, pre bih bila sama nego da budem sa nekim sa kim sam samo da ne bih bila sama…

bad relationship Pet dobrih izgovora zbog kojih ostajemo u lošim vezama

Iza dobrih izgovora često krijemo loše veze…

Ali ja ga volim…

Da sam do sada dobijala dinar svaki put kad sam čula ovo, obogatila bih se! Volite svog ljubimca… svoju porodicu… svoje drugarice… volite dobar provod, produženi espereso za poneti, omiljenu predstavu, knjigu ili film… Ali postoji razlika između ljubavi kojoj ste predani, koja je obostrana, koja se zasniva na davanju i dobrobiti osoba koje se vole i one vrste ljubavi u kojoj se osećate kao jedini učesnik, kao usamljeni borac koji se bori protiv vetrenjača koje pak toliko voli iako ne može protiv njih. Kada su ljubavne veze u pitanju postoji jedno pravilo, ako vam odnos ne donosi dobro, ako vas ne čini boljom osobom, takav odnos je loš. Spustite svoj mač ljubavi kojim ste se hrabro i neutešno borile, priznajte poraz i nastavite putevima uspeha u kojima se nećete boriti za ljubav, već će ljubav biti vaša najveća pobeda.

Comments