U današnje vreme, kada je konkurencija na svakom ćošku, veoma je važno da od svog brenda stvorite marku kojoj ljudi mogu da veruju, takođe, i da im uvek date više nego što nudi konkurencija. Ali kako da mušteriju privolite na svoju stranu? Ključ je u kredibilitetu. Dakle, predstavljamo vam pet koraka kojima možete da se vodite kako biste podigli kredibilitet pred svojom ciljnom grupom (kupaca).

Korak 1: Budite iskreni

Prvi korak ka postizanju kredibiliteta i dobroj zaradi jeste da budete otvoreni i iskreni u svojim svakodnevnim poslovnim transakcijama. Budite iskreni kada obaveštavate mušterije o cenama, kao i kada sarađujete sa njima. Vaše mušterije veruju da ćete im ponuditi najbolje moguće cene, te stoga nemojte izneveriti to poverenje.

budite iskreni Pet koraka do većeg kredibiliteta

Budite potpuno iskreni

Korak 2: Budite dostupni

Najlakši način da izgubite mušterije jeste kada ne učinite sve informacije dostupnim za osobe koje žele da vas kontaktiraju. Prvo, posumnjaće u nameru firme. Drugo, okrenuće se nekome čije kontakt informacije mogu da nađu jednim klikom. Uvek imajte i onlajn i fizičku ponudu (pamfleti, kartice…) i na taj način će im sam promo materijal biti podsetnik da vas kontaktiraju.

Korak 3: Napravite dobru promociju

Verovatno ste i sami svesni porasta važnosti onlajn medija, pa je stoga bitno da ne zaostajete za trendom. Sam brend će biti tretiran na onaj način na koji ga predstavite! Zato obavezno unajmite stručnjake koji će znati kako da promovišu vašu ideju na najbolji način.

Korak 4: Postarajte se da nema grešaka

Greške, poput činjenica koje su ispisane na vašoj ponudi – gramatičke, slovne i jezičke mogu se loše odraziti na imidž firme. Kada eliminišete sve te greške, mušterija će vas automatski povezati sa ozbiljnošću i profesionalnošću – i vas kao vlasnika, i vašu kompaniju.

Korak 5: Odgovorite i komunicirajte

Vrlo je važno da odgovorite na pitanja koja vam mušterije postave. Takođe, poslovni imperativ je da komunicirate sa svima koji vas prate online, ili sa mušterijama. Time što ćete stupiti u kontakt sa svima koji već veruju vašem brendu, stvarate još jači poslovni kontakt i možete da čujete šta je to što bi vaše mušterije volele da uključe u buduću saradnju. Kada im ispunite ono što žele (naravno, ako je u skladu sa vašom poslovnom etikom i poljem vašeg rada), verovaće vam još više.

Ako budete ispratili ovih pet koraka, sigurno ćete povećati kredibilitet svog brenda i slike koju odajete onlajn. Internet je definitivno najuzbudljivije mesto za stvaranje globalne percepcije stvari, pa zašto ovo ne biste iskoristili za promociju svog brenda? Počnite već danas!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments