Da ti je karijera iskakanje iz aviona, jedenje, i isprobavanje mekoće dušeka i kreveta, život bi bio sjajan! Međutim, želje nisu isto što i stvarnost (još uvek!), što ne znači da ti neko brani da maštaš!

Modni fotograf

14 Pet kul poslova za koje bi muškarci ubili

Najbolja stvar tog posla su sve te privlačne žene sveta koje žele da zadive fotografa svojim izgledom

Bilo da slikaš za modne magazin ili radiš bikini snimanja za muški magazin, kada uz sebe imaš kul aparat koji sa sobom nosiš na neku egzotčnu lokaciju sa prelepom devojkom, teško je i zamisliti bolji život. Modni fotograf pomaže u odabiru lokacija, nudi opcije koje bi primenio kada se radi o modelima, i bira najbolje slike. Široko gledano, modni fotograf je kombinacija vizije, stila i tehničkih sposobnosti da kreativno izrazi klijentovu ideju. Međutim, najbolja stvar tog posla su sve te privlačne žene sveta koje žele da zadive fotografa svojim izgledom!

Kušanje vina/piva

U zavisnosti od toga šta voliš – bilo da se radi o vinu, pivu ili nečemu drugom  – naročito zato što svako piće zahteva da ima nekoga ko ga proba i da svoje mišljenje – ovo je posao koji svako samo može da poželi! Momci koji su u ovom poslu zaduženi su za kvalitet proizvoda, tj. za to da ispuni standard koji se zahteva. U principu, za ovo ti treba diploma iz hemije ili agrikulture. Dakle, misliš o piću po ceo dan, piješ ga besplatno i najbolji deo – piješ dok si na poslu… stalno!

Prezenter za putovanja

Pitaj 10 različitih ljudi šta vole, i velike su šanse da će osmoro njih odgovoriti da voli da putuje. E, sad – zamisli da si plaćen za tako nešto! Putuješ svuda po svetu, iskusiš stvari za koje nisi ni sanjao da ćeš iskusiti, upoznaš nove i interesantne ljude sa kojima se nikada ne bi sreo da nisi u tom poslu i sve ti je plaćeno. Naravno, ovaj posao nije za svakoga i ume da bude jako težak – u većini slučajeva si daleko od porodice i prijatelja, i pod stalnim si pritiskom da non-stop budeš u najboljoj formi i da uvek zadiviš ljude sa kojima sarađuješ. Ali ukoliko to prevaziđeš – ovaj posao je san!

Isprobavanje video igrica

23 Pet kul poslova za koje bi muškarci ubili

Zamisao jeste da igraš igrice ceo dan, ali ima i mnogo odgovornosti

Ako više voliš igrice od žena – onda je ovaj posao za tebe! Video igrice nisu što su nekad bile – sada su postale prava umetnost, moćne su, brze i kompleksne, zbog čega industrija video igrica zahteva da ima testove i ljude koji će isprobati igricu i ukazati na stvari koje nisu dobre ili koje bi trebalo popraviti. Naravno, zamisao jeste da igraš igrice ceo dan, ali – ne radi se samo o tome! Posao zahteva organizovan, disciplinovan pristup testiranju proizvoda i oko koje ume da primeti detalje. Osoba koja je u ovom poslu mora da ukaže na mane igrice koja je još uvek u razvojnom stadijumu i daje ukaze kako da se poboljša pre nego što se pusti u prodaju.

Etički haker

Hakeri koji menjaju strane i umesto krađe informacija iz kompjutera koriste svoje sposobnosti da naprave novac poznati su kao etički hakeri. Često su zaposleni u korporacijama ili vladama kako bi testirali sigurnosne sisteme. Najbolji štreberi se zahtevaju za ovakav posao. Dakle, tehnički, u pitanju je hakovanje, samo što dobijaš redovnu platu (i to kakvu!!) posle svakog zadatka. Ima li šta bolje?


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

 

Comments