Svi smo krivi što ne jedemo dovoljno povrća, jer ko će stići zdravo da se hrani pored prezauzetog života koji vodimo. Gotovo da postaje izazov pojesti pet obroka dnevno. Zato, evo pet lakih načina da ubacite više povrća u svoj svakodnevni meni.

Počnite dan kako treba

Zašto ne biste prvi obrok pojeli u kombinaciji sa povrćem? Omlet od povrća i spremni ste! Spanać, luk, paprika, pečurke – idealni sastojci koje dodajete omletu. Ako pokušavate da održite holesterol na dobrom broju koristite celo jaje, plus belance i uživajte u svim tim proteinima koje ćete dobiti iz jednog žumanceta.

Šifra: Zeleno

Napunite svoj dnevni sokić ili šejk punom šakom zelenog, lisnatog povrća. Spanać i kelj su puni vlakana i vitamina A, C i K. Neće vam smetati ukus, a telo će vam svakako iskusiti razliku!

Užinajte pametno

Kada vas udari glad u tri sata, klonite se čokoladica i čipseva i umesto toga uzmite šargarepicu ili celer sa kućno pravljenim humusom. I, što je najbolje – ovo možete da grickate na putu do posla ili na pauzi na poslu!

zdravo Pet lakih načina da jedete više povrća

Zdravo ne znači bezukusno!

Tajni sos

Zamenite mesni sos iz svoje paste verzijom od povrća. Pokušajte da dodate patlidžan i pečurke svom omiljenom sosu umesto što ćete koristiti meso i servirajte ovaj sos sa pastom. Ako baš-baš želite da napravite bombu od povrća, uzmite očišćeni krompir kako biste napravili flekice od krompira umesto od testa. Spremite ih sa malo maslinovog ulja i samo prelijte sosom.

Obroci bez mesa

Ne morate da budete vegetarijanac da biste jeli kao neko ko jeste. Gledajte da imate makar jedan obrok koji je samo od povrća, i jedite ga za večeru. Servirajte sa braon pirinčem kako biste dobili dodatna vlakna, a ostatak sačuvajte sutradan za ručak. Lako!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments