Ok, vest da se zbog gledanja televizije gojite, nije ništa novo. Dugotrajno sedenje pred ekranom usporava vaš metabolizam. Takođe opada nivo insulina, te tako povećava rizik od oboljevanja od dijabetesa.

Koliko samo sati dnevno provedete uz televiziju, ne pomerajući se sa kauča i unoseći velike količine nezdrave hrane. Televizija prosto goji, a evo i kako!

Reklame

Oglašivači vrlo dobro znaju kako funkcioniše vaš mozak. Tako da su oni veoma svesni toga da će ukoliko vam prikažu zabavnu reklamu restorana brze hrane, vama baš to da se prijede. Kako da ne zabijete glavu u frižider nakon što odgledate toliko različitih snimaka i fotografija ukusne hrane?

Dosada

Većina nas jede iz dosade. Leškarite, gledate neki program i stoji vam kutija keksa nadohvat ruke. Koliko vas je neće uzeti? A koliko vas će stati dok ne pojede sve iz kutije? Prosto dosadno vam je, televizijski program vam odvlači pažnju tako da ne možete da se koncentrišete na to šta i koliko jedete sve dok ne pojedete sve ili dok vam ne bude muka!

waystvismakingyoufat2 1389940696 Pet načina na koji vas TV goji

Usporen metabolizam

Vaš metabolizam je usko povezan sa vašim mozgom. Tako da ukoliko vaš mozak radi, radiće i metabolizam. Kada je vaš mozak na pauzi, manje ćete sagorevati kalorije i povećati rizik od gojaznosti.

Dugo sedenje

Nismo vam rekli ništa novo, ali nadamo se da ćete postati svesniji činjenice, da ukoliko sedite i ne krećete se, ne možete da sagorite kalorije. Dugotrajno sedenje je pogubno kako za vaše zdravlje, tako i za vaše telo.

waystvismakingyoufat4 13899407191 Pet načina na koji vas TV goji

Gubite vreme

Zar ne govorite stalno prijateljima i porodici kako nemate vremena ni za šta, jer toliko mnogo radite. A nemate vremena ni za vežbanje naravno, jer, je li, mnogo radite. Ali za TV uvek imate vremena? Ukoliko smanjite broj sati provedenih ispred televizora, imaćete vremena za sve! Zašto to onda ne biste učinili?


Lenka Gatić

Comments