Niki Minaž i Ana Vintur rame uz rame

Videti Anu Vintur (Anna Wintour) na počasnom mestu u prvom redu svih revija tokom Nedelje mode je ustaljen običaj od kojeg ona ne odstupa decenijama unazad. Međutim, kada joj se pridruži Niki Minaž (Nicki Minaj), kao što se desilo u sezoni revija za proleće/leto 2012, ovaj prizor je u krajnju ruku zbunjujući. Pitamo se samo, šta je Ani prošlo kroz glavu kada je videla Nikine odevne kombinacije?

slika18 Pet najvećih Fashion Week blamova

Nesvakidašnji sudar stajlinga

Padajuća rasveta

Osvetljenje je veoma bitan segment vizuelnog doživljaja modne revije, ali se neretko desi da šrafovi popuste i mašinerija se ustremi ka posetiocima. To se desilo 2005. godine na Diane Von Furstenberg reviji, a novinarka Hilari Aleksander (Hilary Alexander) se našla tik ispod reflektora i čudom izbegla povrede. Slično se dogodilo devedesetih godina na reviji Majkla Korsa (Michael Kors) kada se čitav krov sručio u publiku.

slika28 Pet najvećih Fashion Week blamova

Nikada se ne treba previše opustiti

Klimave Balenciaga klupe

Klupe u prvom redu na reviji Balenciaga proleće/leto 2012. slomile su se pod težinom najveće modne elite. Gosti, uključujući Maria Testina (Mario Testino), Anu Vintur i Karin Rojtfeld (Carine Roitfeld) pali su na pod usled najveće nezgode sa sedištima koju Nedelja mode pamti.

slika36 Pet najvećih Fashion Week blamova

Uprkos gafu, aplauz dizajneru nije izostao

Padovi manekenki

Iako već spadaju u uobičajne i nimalo iznenađujuće pojave većine modnih revija, neki padovi su veoma originalni. Tako je Prada revija za proleće/leto 2009. godine ostala upamćena po mnogobrojnim padovima usled previsokih potpetica.

slika44 Pet najvećih Fashion Week blamova

Problematične Prada potpetice

Još jedan veliki modni događaj obeležili su padovi. Tokom revije “Fashion for relief” održane 2011. godine u Kanu, većina manekenki se spotakla, ali je zvezda večeri bila Lindzi Vikson (Lindsey Wixson) koja je pala čak četiri puta uzastopno.

Ana Vintur napadnuta – pitom

Urednica “Vogue” magazina 2005. godine je pogođena pitom u lice nakon što je izrazila svoju naklonost ka odeći sačinjenoj od krzna. Sporni incident se desio kada je izlazeći sa Chanel revije naišla na predsednika organizacije za zaštitu životinja “PETA” koji ju je pogodio vegeterijanskom tofu pitom u lice. Ana je kasnije izjavila da nije sigurna od čega je pita bila napravljena, ali da je verovatno dobra za kožu.

slika55 Pet najvećih Fashion Week blamova

Ana ne mari mnogo za incident i nastavlja da nosi krzno


Nina Grbatinić je sarkastična. Često pogrešno shvaćena. Iščekuje dan kada će početi da se druži sa Karlom Lagerfeldom. “If you’re going to try, go all the way. Otherwise, don’t even start.”

Comments