Hot topics

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Odeća koju svakog jutra pospane izvlačimo iz garderobera i u kojoj, nakon nekih pola sata, tip-top sređene izlazimo iz stana, spremne da baš tog dana pokorimo poslovni svet, mora biti pažljivo odabrana. Na odabir poslovnih odevnih kombinacija utiču mnogobrojni faktori. I to ne samo oni uobičajeni koji se odnose na naše godine ili figuru. Pre svega, tu je dress code firme u kojoj radimo. Negde su stroga odela neizbežna, a negde se tolerišu i suknje iznad kolena i bose noge. Vrlo je bitan faktor i okruženje u kom radimo – da li je u pitanju mlađi ili stariji radni kolektiv. Zatim, tip kompanije u kojoj smo zaposlene. Autfiti devojaka zaposlenih u bankama ili, na primer, u marketinškim agencijama i modnim časopisima uglavnom se drastično razlikuju. Tu su još i tip posla koji obavljamo, funkcija, i slično.

Ukoliko pripadate krugu srećnica čiji poslovni autfiti ne podrazumevaju isključivo stroga poslovna odela i kostime i imate veliku slobodu u biranju “radne uniforme”, fotografije koje slede sigurno će vas inspirisati kada se sledeći put pred garderoberom zapitate: “A šta danas da obučem?!” Večita ženska dilema kao klikom miša odnesena.

Pantalone u jarkim bojama? Zašto da ne! Pa proleće je kao stvoreno za igranje. Čak i sa poslovnim autfitima! Kombinujte različite boje i printove. Razigrana, šarena košulja na kojoj je zastupljena i boja u kojoj su pantalone – pravi je odabir za ovu modnu priču. Kako ne biste preterale, najbolje je da kombinaciju “smirite” blejzerom, kardiganom ili mantilom, cipelama i torbicom u nekoj nude nijansi.

slika 115 Pet odevnih kombinacija za zaposlene devojke

Bež detalji kao odlična protivteža jarkim nijansama

Suknja do ili ispod kolena uvek je pun pogodak kada je poslovno odevanje u pitanju. Lako se uklapa, odlično stoji, i može biti deo i formalnih i casual autfita. Kao i visoke sandale, velika klasična torba i svedena bluzica. Ipak, ono što ovaj autfit čini vrlo modernim jeste masivni nakit – ogrlice, od kojih je jedna u izuzetno aktuelnoj, neonskoj nijansi.

slika 212 Pet odevnih kombinacija za zaposlene devojke

Klasično, a opet vrlo moderno

Ni ne pokušavajte sa ovakvim autfitom ukoliko niste sasvim sigurne da možete da ga iznesete! Osim što ovakva odevna kombinacija više pristaje mladim i vitkim damama, malo je poslova kojima možete da se bavite i firmi u kojima možete biti zaposlene, a da vam je dopušteno da na posao obučete kratku suknju. Ako je to, ipak, slučaj, i ispunjeni su svi navedeni uslovi, onda je ovaj autfit savršen za vas. Ono što odevnu kombinaciju sa kratkom suknjom pretvara u poslovnu, jesu svi ostali elementi autfita koji moraju biti do kraja svedeni, poput ovih cipela, bele košulje i pismo tašne u neutralnoj nijansi. Upečatljiva je jedino ogrlica, ali je super ukombinovana sa modernim cvetnim printom. Savet: ukoliko se odlučite da za posao obučete kratku suknju, ona nikada (!) ne sme biti i uska.

slika 38 Pet odevnih kombinacija za zaposlene devojke

Jedan od onih autfita u kojima se rizik isplati

Sledi jedan predlog za zaposlene buduće mame. Ko kaže da trudnice ne mogu biti super stilizovane? Ova trudnica vrlo hrabro kombinuje kratku haljinicu i horizontalne pruge (zar nismo učile da horizontalne pruge samo još više proširuju?!). Ipak, ona izgleda sjajno! Ukoliko se odvažite na ovu dužinu haljine u kasnoj trudnoći, imajte na umu napisano u vezi sa prethodno prikazanim autfitom. Većina i ovde važi! Ukoliko nemate hrabrosti, ovakva haljinica do kolena takođe bi bila odličan izbor. Ova slatka buduća mama kombinaciju je savršeno upotpunila diskretnim nakitom, dugim blejzerom u predivnoj plavoj boji, bež pismo tašnom i baletankicama, koje su za trudnice, ipak, bolji izbor od visokih štikli.

slika 48 Pet odevnih kombinacija za zaposlene devojke

Trudnoća ne kao hendikep kada je modiranje u pitanju, već kao kreativni modni izazov

Obožavate pantalonice sa cvetnim printom? Eh, pa ko bi vas krivio! Jako su moderne, a dezeni su premedeni. Implementirati ovaj trend u poslovni autfit vrlo je rizično. Ali ne i neizvodljivo! Odlučite li se da cvetne pantalone ponesete na posao, gledajte da vam ostatak autfita bude jednostavan, klasičan i sveden. I obavezno jednobojan! U tom slučaju, mogućnost da napravite grešku je – minimalna.

slika 54 Pet odevnih kombinacija za zaposlene devojke

Šareno plus jednobojno, i nikako drugačije


Milica Rančić je večito neinspirisana kad dođe do onog “reč, dve o sebi”. Kad baš mora, sebe opisuje sa: “Ljubav”, “Osmeh”, “Šiz”. Nije stručnjak po pitanju mode. Ali je pasionirani zaljubljenik u istu! Pa, iako je u realnom životu inženjer, ona sanja o big deal poslu u modnoj industriji u… Njujorku, Parizu, Londonu, Milanu? Svejedno! Eto, nije mnogo ni probirljiva. Sklona je neosnovanom optimizmu (ko bi rekao?). Kreativac, emotivac. U slobodno vreme ima punu tastaturu posla i glavu ideja, te ponešto žvrljne o cipelama, modnim časopisima, putovanjima i drugim lifestyle poslasticama na svom blogu Tulips and Lipsticks.

Editors choice