#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Nažalost, ničiji život nije savršen. Život nas dovodi u nepredviđene situacije, zadaje nam udarce i provlači “kroz sito i rešeto”. Sastavljen je od uspona i padova, pobeda i poraza, nada i razočaranja, vere i odustajanja, i skoro svako osećanje u životu pre ili kasnije dobije svoju opoziciju. Kažu da je sreća kratkog daha, ali, verujte, nije ni tuga dužeg. Ne predajte se i živite život punim plućima, naučite da pomognete sebi i postanete sami sebi najveći prijatelj. Naučite da prebolite, prevaziđete i nastavite dalje, jer “šta nas ne ubije, to nas ojača”.

Pozitivne misli

Nema boljeg načina da utičete na svoj život od pozitivnih misli i energije. Na taj način možete se izboriti sa svim poteškoćama. Zapamtite da je izvor svake misli i raspoloženja samo u vašem mozgu, jer svest o tome može da navede čoveka da te misli i poglede na život počne da menja. Obojite svoju stvarnost optimističnim stavovima i ne dajte da vas bilo šta uvuče u crni vetar života gde se gušite od negativnih misli.

Prihvatite da je bol sastavni deo svačijeg života

Bol je kao i radost samo jedan od životnih činilaca. Što pre to prihvatite, brže ćete naučiti da se nosite sa njim. Prirodno je patiti, naročito u okolnostima kada izgubimo nekog ili nešto bez čega nam se život činio nezamislivim. Ali verujte u toliko puta iskazanu istinu: vreme leči sve.

tumblr n8dahnoPQb1twdhtjo1 500 Pozitivna JA: Pet saveta da prevaziđete težak period u životu

Mnogi vaši strahovi su bezrazložni

Svaki čovek ima svoje strahove. Bez obzira da li su oni urođeni ili prosto ugrađeni u nas, vrlo je teško izboriti se sa njima i prevazići ih. Glumac Vil Smit je rekao: “Strah nije realan i stvaran. On je produkt misli koje sami stvarate. Da me ne shvatite pogrešno, opasnost je realna, ali strah je vaš izbor”. Upravo tako, očistite se od strahova i prepustite ta mesta vašim snovima i ciljevima.

Mislite na sadašnji trenutak

Ukoliko ste natrpani problemima i frustracijama iz prošlosti, usredsredite se na sadašnji trenutak. Sadašnji trenutak je nešto na šta možete da utičete, a sve ono što je prošlo nema potrebe da vas uznemirava i danas. Oprostite sebi greške i potrudite se da bude bolji – sada! Takođe, mislite i na sve divne trenutke kojima obiluje vaša prošlost i o njima razmišljajte kada se već osvrćete unazad.

Uživajte u svetu oko sebe, udahnite duboko i budite srećni što živite ovaj život baš u ovom trenutku.

Zapamtite da nikada niste sami

Svaka osoba u našem životu ima svoje nezamenljivo mesto. Neka vam ti ljudi budu uteha u teškim trenucima, oslonite se na njih i zahvalite životu što ih imate. Oni će vam rado pomoći, ulepšati život i vratiti ga u normalu. Nikada ih ne zapostavljajte i ne zaboravljajte, jer je svaki trenutak sa našim najbližima neprocenjiv! Takođe, uvek pronađite vremena za njih i nesebično im pomozite i onda kada ni prema njima život nije nežan. Pravi prijatelji su tu i u dobru i u zlu.

Tara Đukić

Editors choice