Daj čoveku ribu i nahranićeš ga za jedan dan, nauči ga da peca i nahranićes ga za ceo život” – stara kineska poslovica.

Ova poučna misao u današnjem svetu lako bi se mogla preformulisati, a da je kontekst isti.

“Daj čoveku kompjuter i zaboraviće na glad, daj mu brzu internet konekciju – zaboraviće na svet”. Internet je nešto što zadovoljava sve naše hirove i želje. Mogućnosti su enormne, a skoro pa da nema granica u ovom online svetu, od koga smo skoro svi zavisni. Postoje ljudi kojima internet i te kako pomaže u poslu, nekima je i on posao, dok ga drugi koriste za razonodu i zabavu. Ono što sledi jesu načini da vaše vreme na kompjuteru učinite korisnim. A najbolji način je da ga pretočite u znanje.

Slika 123 Pet stvari koje možete naučiti online

Internet, za vreme ispunjeno mogućnostima

Učenje stranog jezika

Učenje novog jezika dakako je lakše preko interneta, a i jeftinije. Budimo iskreni kurs bilo kojeg stranog jezika košta dosta, a i zahteva mnogo vremena. Online, on će biti samo usputna stanica, a naučićete dosta toga. Internet nudi besplatne časove za učenje i ovladavanje stranim jezikom.

Programiranje

Ukoliko ste student, onda vrlo dobro znate kako profesori na fakultetu vole da nas bombarduju ogromnom literaturom i knjigama. Internet vas oslobađa tog opterećenja i sve se može isprobati praktično. Srećom, danas možete pronaći prave stvari, a ne gubiti vreme na bespotrebne uvode u problematiku. Ako ste jedan od onih koji žele da nauče računsko programiranje, slobodno se priključite kompjuterskim sajtovima i forumima. Ima ih raznih.

Samoodbrana

Svi smo mi nekada u životu poželeli da znamo neku borilačku veštinu i odbranimo se pesnicama. Ipak, treba dosta vremena i posvećenosti da bi se okitili crnim pojasom. Mi vam predstavljamo alternativno rešenje. Internet je pun tutorijala o samoodbrani. Pa, šta čekate, krenite sa iščitavanjem online uputstava.

Kuvanje

Navikli smo nekako da nam obroci budu stvar navike. Preplavljeni smo jednoličnošću kada je ishrana u pitanju. Ili je to brza hrana ili nešto što se dugo sprema u kući.

Zato, internet nudi veliki izbor recepata i uputstava za pravljenje nekog jela. Takođe, možete podeliti svoja iskustva sa drugim osobama. Svakako, ideja vam neće manjkati.

Slika 216 Pet stvari koje možete naučiti online

Postoje razni sajtovi koji će vas naučiti da pripremite divno jelo u tren oka

Svaka vrsta umetnosti – nadohvat ruke

Svi mi potajno sanjamo da budemo fotografi, slikari, pesnici, gitariste… ovi snovi postaju pusta želja onda kada pomislimo da je kasno za usavršavanje. Možda ne možete postati profesionalac, ali laik koji mnogo toga zna, svakako možete biti. Internet ima tu mogućnost da pruža zadovoljavanje svih želja i imanje hobija.

Izvor fotografije: bhkrf.se


Violeta Stojanović

 

Comments