Nekako je sve podređeno seksualnosti, a ti koliko god mislio da o mojoj znaš dovoljno, neke činjenice te mogu ostaviti bez reči. Između ostalog i to da…

Ženu može uzbuditi druga žena

Verovao ili ne, žene mogu da uzbude sve vrste erotike dok muškarce ne, a to uključuje i različite situacije između dva muškarca, ali i dve žene, što upućuje na biseksualnost kao uzorak. Međutim, to ne znači da su sve te žene biseksualne. Sa druge strane iako je ova studija potvrđena to ne znači da ću nekoga pokupiti da deli krevet sa nama samo zato što je trojka uzbudljiva. Interesantno je da strejt mušakrca nikada neće uzbuditi seksi scena dva momka.

258653 1280x960 Pet stvari koje nisi znao o mojoj seksualnosti

Nije kao da znaš baš sve o meni

Žene koje misle da su seksi lakše postižu orgazam

Žena koja se oseća dobro u svojoj koži i koja je u potpunosti svesna svojih atributa lakše doživljava orgazam. Ne postoji nijedna psihička barijera, stoga dragi muškarci vama ostaje da se pitate još koji put “Da li sam zaista tako dobar?”, a za odgovor nikada nećete znati da li je istinit.

Žena bi više volela da ste je prevarili

Žene se plaše emocionalnog neverstva svojih partnera, više nego fizičkog, a kod muškaraca je situacija obrnuta. To znači da ćete, ako samo izađete na ručak sa drugom ženom i sa njom delite samo platonsku naklonost, izazvati goru reakciju nego da ste prevarili partnerku “na jedno veče”. Takođe, žene osećaju manje krivice za isključivo telesnu prevaru, nego za emocionalnu, što je kod muškaraca sasvim suprotno.

Žene mogu biti fizički uzbuđene, a da istovremeno nisu mentalno uzbuđene

Ženski mozak može da razdvoji genitalno od mentalnog uzbuđenja. To su za ženu dve sasvim različite funkcije. Žena, čak ako i nije mentalno stimulisana, može imati fiziološku reakciju na seks. (Dokaz su žrtve silovanja, koje su doživele orgazam za vreme traume.) Isto tako, to je razlog zbog kog prostitutke mogu raditi bez emotivnog uplitanja sa svojim mušterijama. Takođe, žene mogu biti i mentalno zavedene, ali sa poteškoćama da ih ista osoba uzbudi i seksualno.

Žena oseća povezanost posle seksa

Generalno, ženama je teže da imaju površnu vezu zato što njihovo telo tokom orgazma luči oksitocin, hormon koji je kriv za žensko vezivanje i koji se takođe luči i za vreme dojenja. Iz tog razloga, žene ponekad imaju osećanja nakon seksa, koja nisu prethodno mislile niti planirale da imaju. Da, to je razlog zbog kog dobijaš i dalje poruke od te devojke sa kojom se viđaš samo povremeno.


Danijela Milovanović se bavi pisanjem i od pisanja beži. “Pisac je neko kome je pisanje mnogo teže nego drugim ljudima” – Tomas Man.

Comments