WANNABE DIGITAL AWARDS: Biramo najbolje influensere u čak 17 kategorija!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Svako ko je ikada bio u depresiji shvata kakve sve negativne efekte ona može da ima. To je bolest koja utiče i na vaše raspoloženje, kao i na manjak energije, koncentracije, generalno utiče na volju za životom!

Depressed on a Bench Pet stvari koje vode ka depresiji

Depresija može biti izazvana brojnim stvarima, ali ovo su neke koje najčešće pospešuju njenu pojavu:

Manjak fizičke aktivnosti

Vežbanje ne utiče samo na vaše fizičko već i psihičko stanje. Dok vežbate oslobađate se negativne energije i stresa i punite baterije pozitivnom energijom. To je uzrokovano lučenjem serotonina i dopamina koji su takozvani hormoni sreće. A i svakako da pogled na vaše zategnuto, izvajano telo donosi mnogo više zadovoljstva nego pogled na vaše opušteno telo.

Nepravilna ishrana

Hrana koja sadrži omega-3 kiseline naziva se i hranom za mozak, jer ona hrani moždano tkivo. Ova materija se najviše nalazi u morskim plodovima, ribi i divljači. Ako ne volite ovakvu hranu, možete uzimati suplemente.

Loš san i stres

Neophodno je da imate dovoljno sati sna da ne biste bili nervozni i loše raspoloženi. Tih osam sati sna nešto su što morate priuštiti svom organizmu, ne bi li on bio spreman za naredni dan. Takođe gledajte da izbegavate stresne situacije i okruženja, koliko god možete. Kada vam nešto smeta, recite ljudima, ne držite to u sebi.

Samoća

Ako većinu vremena provodite izolovani, velike su šanse da ćete zapasti u depresiju. Družite se, razgovarajte sa prijateljima i porodicom, idite na kafu i ručak u društvu, tračarite, razgovarajte, smejte se!

Negativne misli

Loše misli su kao rupa bez dna. Ako jednom počnete da razmišljate kako je sve crno, sve počinje da deluje gore i gore. Uvlačite se u bunar bez dna iz kog je sve teže izvući se. Ništa nije toliko strašno da biste vi pali u očaj. Svaki neuspeh je lekcija, a sve stvari koje se događaju, čak i najružnije moguća su priprema za neko sledeće, bolje iskustvo. Ostanite jaki i razmišljajte pozitivno!


Lenka Gatić

Editors choice