#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Svako ko je ikada bio u depresiji shvata kakve sve negativne efekte ona može da ima. To je bolest koja utiče i na vaše raspoloženje, kao i na manjak energije, koncentracije, generalno utiče na volju za životom!

Depressed on a Bench Pet stvari koje vode ka depresiji

Depresija može biti izazvana brojnim stvarima, ali ovo su neke koje najčešće pospešuju njenu pojavu:

Manjak fizičke aktivnosti

Vežbanje ne utiče samo na vaše fizičko već i psihičko stanje. Dok vežbate oslobađate se negativne energije i stresa i punite baterije pozitivnom energijom. To je uzrokovano lučenjem serotonina i dopamina koji su takozvani hormoni sreće. A i svakako da pogled na vaše zategnuto, izvajano telo donosi mnogo više zadovoljstva nego pogled na vaše opušteno telo.

Nepravilna ishrana

Hrana koja sadrži omega-3 kiseline naziva se i hranom za mozak, jer ona hrani moždano tkivo. Ova materija se najviše nalazi u morskim plodovima, ribi i divljači. Ako ne volite ovakvu hranu, možete uzimati suplemente.

Loš san i stres

Neophodno je da imate dovoljno sati sna da ne biste bili nervozni i loše raspoloženi. Tih osam sati sna nešto su što morate priuštiti svom organizmu, ne bi li on bio spreman za naredni dan. Takođe gledajte da izbegavate stresne situacije i okruženja, koliko god možete. Kada vam nešto smeta, recite ljudima, ne držite to u sebi.

Samoća

Ako većinu vremena provodite izolovani, velike su šanse da ćete zapasti u depresiju. Družite se, razgovarajte sa prijateljima i porodicom, idite na kafu i ručak u društvu, tračarite, razgovarajte, smejte se!

Negativne misli

Loše misli su kao rupa bez dna. Ako jednom počnete da razmišljate kako je sve crno, sve počinje da deluje gore i gore. Uvlačite se u bunar bez dna iz kog je sve teže izvući se. Ništa nije toliko strašno da biste vi pali u očaj. Svaki neuspeh je lekcija, a sve stvari koje se događaju, čak i najružnije moguća su priprema za neko sledeće, bolje iskustvo. Ostanite jaki i razmišljajte pozitivno!


Lenka Gatić

Editors choice