Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Tri saveta za postojani tečni puder

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Vidno neoprana kosa izraz je duševne labilnosti. Zato smo u stanju da ustanemo pre zore i da je operemo, čak i usred zime. Ali dešava se da upadnemo u rastrojstvo, obuzete obavezama i umorom, pa ne stignemo. Uspavamo se. Nestane voda. Dešava se da moramo da izađemo iz kuće i započnemo dan sa prljavom kosom. Ali ne moramo da dozvolimo da se toliko vidi, uz pomoć nekoliko prostih trikova.

Kapa će pomoći. Ali ako je zima i stalno nosimo kapu, kosa će nam se više mastiti na temenu i sušiti na krajevima. Osim toga, toplu kapu ne možemo nositi sedeći u toplom. Zato možemo da ih zamenimo dekorativnim kapama. Heklane mrežaste kapice od obične vunice, šljokičaste kineske jednobojne i šarene, mrežaste kapice od svetlucavog pamučnog konca…Veliki je izbor i sve su divne. I možete ih trpeti ceo dan na glavi u toploj prostoriji, jer su lagane. Kosu koja viri ispod kape možete isprskati nečim od čega će se sijati i biti meka i prilagoditi ostatak imidža kapi. Možete nositi i šešir. Muški ili damski, ako to nije preterano za vaše okruženje i vaš stil. Ali, možda vam se ne sviđa kako vam kape i šeširi stoje i ne osećate se dobro sa njima na glavi.

af6646 6cff7a3bd7f6ab55557078332cbe901b Pet trikova kad vam je prljava kosa

Stvarno ne morate da perete kosu svakodnevno. Izdržaće i tri dana, a možete i da je pokrijete na zabavan, otkačen ili elegantan način

Marame su sledeća opcija za maskiranje prljave kose. A možete ih vezati na nekoliko načina, a da ne izgledate mnogo ekstravagantno, osim ako želite – onda napravite turban, vežite je na gusarski način, ili oko čela, kao hipik. Bilo da pokrijete celu glavu, ili samo delimično, marama je tako efektna da vam kosu niko neće ni videti. Žene će naravno, znati o čemu se radi, jer pribegavaju istim trikovima, ali ceniće vašu maštovitost. I maznuti vam ideju.

Skupite kosu u rep, ako ne trpite ništa na glavi. Najbolje u onaj visoki, skroz na vrhu glave. Neka štrče čupavi pramenčići ili loknice, ako ih imate, na sve strane. Što ste čupaviji, manje se vidi da vam kosa nije čista, a i delujete mlađe i neozbiljnije. Znači, farmerice, starke i upadljiv nakit, ako dres kod dozvoljava.

Punđa je varijanta za stroža pravila oblačenja, a možda vam i bolje stoji. Visoka ili niska, sa upadljivim šnalama, umotana u maramu, skroz zategnuta i zaglađena, dozvoljava da je još dodatno zaližete nečim od čega će se kosa sijati, a punđa držati.

Delimično pranje je najbolji izbor ako imate šiške ili vam kosa nije dovoljno dugačka da se vezuje, a kape i marame ne trpite. Uvek možete oprati samo šiške ili samo onaj deo kose koji ide oko lica, čak i hladnom vodom na brzaka. Koristite mrvicu šampona, istrljate oprane pramenove peškirom i osušite fenom, za celu proceduru vam treba šest minuta. Izgledaćete osveženo, kosa će vam mirisati, a u teme vas verovatno ne gleda ni onaj ko vam stoji iznad glave dok sedite za kompjuterom. Da obezbedite skretanje pogleda nosite dublji dekolte, kad ne stignete da operete kosu.

Uostalom, sigurno samo vi znate da vam je kosa prljava i to se uopšte ne vidi toliko i ne izgleda neuredno, kao što vi osećate. Vama je naravno, potrebno da vam kosa bude čista da biste se dobro osećale, ali ako niste od onih ekstremnih slučajeva sa trajno masnom i tanušnom kosom, koja kao da mora da se pere dva puta dnevno, sigurno situacija nije ni upadljiva ni strašna.

A i kad biste isprobale sve maštovite trikove i kombinacije, uz koje morate da uklapate ostatak garderobe i pokažete maštovitost i smelost?


Aleksina Đorđević

Editors choice