Dobiti otkaz je užasno, ali dobiti ga iznenada je još gore! Evo znakoga koji će vas podstaći da počnete da radite na poboljšanju svog rezimea:

Niste obavešteni o zadacima kompanije

Prvi znak nevolje je vezan za sam posao. Ako vidite da vam ne govore o novim zadacima ili da vas ne angažuju za projekte, znajte da nešto nije u redu. Ipak, posao je taj koji treba da govori o vama. Ako vas kompanija izbacuje iz svega, to je prvi, jasni znak da im vaše potrebe možda nisu potrebne.

s11 Pet znakova da vam je posao u nevolji

Pratite znake

Nezainteresovanost u kancelariji

Ako vas kolege odjednom ignoriši ili se ponašaju drugačije, dobićete neke vesti koje su ili otkaz ili promena radnog mesta, tj. dobijanje manje zahtevne pozicije. Ako vidite da kolege izbegavaju da čak i ćaskaju sa vama iz straha da ćete ih možda pitati neka pitanja na koja neće umeti da daju odgovor, znate o čemu se radi.

Obratite pažnju na tip zadataka

Još jedan znak mogućeg gubitka posla je to što ono što vi imate da ponudite više ne odgovara kompaniji. Ako ste u poslednje vreme dobijali zadatke koji nemaju veze sa vašim poslom, i ako niste dobijali išta što je izazov za vaš domen rada, vrlo je moguće da to što imate da ponudite više nije ono što kompanija traži.

Kažu vam da uzmete odmor ili se penzionišete

Da li su vas pozvali sa strane i posavetovali vas da uzmete odmor? Ili da morate da poradite na unapređenju svojih sposobnosti? Pa, oba su suptilni načini da vam kažu da ste otpušteni. Iako je ovo jako teško čuti, nekada kompanija možda hoće da vas zaposli ponovo nakon nekoliko meseci. Pokušajte da date otkaz sa dostojanstvom, ako se ovakva situacija dogodi.

s41 Pet znakova da vam je posao u nevolji

Primite vesti dostojanstveno

Glavni nadležni vas ignorišu

Kada vas čak i šefovi ignorišu, e, onda ste u nevolji. Mrzite ih koliko god hoćete, ali su vaši šefovi ti koji mogu da vam sačuvaju posao kada stvari upadnu u krizu. Ako vidite da su nadležni indiferentni prema vama i vašem poslu, nema šta više da se kaže. Oduvajte prašinu sa svog CV-ja i počnite da tražite novi posao.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments