Kako sebi stvoriti bar dva produžena vikenda godišnje?

Naš neverovatni proizvod je spoj moderne tehnologije koja dolazi iz Francuske i tradicije duge sedamsto godina. Taj spoj nam omogućava da danas, u opštem haosu, gomili obaveza, i brzom tempu života pronađemo dovoljno vremena za sebe. Kao dugogodišnji korisnik proizvoda mogu da kažem da je formula po kojoj je pravljen potpuno jedinstvena i da proizvod stvarno ima efekta. Ali ono što je najbolje od svega je to da ga možete dobiti potpuno besplatno! Da, dobro ste čuli, BESPLATNO! I čak ne morate da idete do samoposluge, ne morate da ga naručujete telefonom, ne morate da ga plaćate preko interneta – naš proizvod sam dolazi do vas, potpuno besplatno! Neverovatno, zar ne?

Ali, kako to uopšte funkcioniše, i šta je taj misteriozni proizvod? Krenimo onda od samog početka, od vas samih. Koliko puta ste sedeli petkom na poslu, gledali u kazaljku sata koja da ide sporije išla bi unazad, i jedva čekali da dođe pet posle podne i da odete kući i uživate u vikendu? Ako vam kažem da je uz naš proizvod moguće ostati kod kuće u petak, spojiti ga sa subotom i nedeljom i uživati u produženom vikendu, da li ćete nam verovati? Verujte, jer vam predstavljamo magični, nesvakidašnji i jedinstveni – petak 13!

Kako ovo izvesti? Pa jednostavo, svom šefu kažete da patite od paraskevidekatriafobije. Ako je vaša reakcija bila: “Šta god to bilo”, tu smo mi da vam sve detaljno objasnimo. Paraskevidekatriafobija je strah od petka 13. Lepo vi javite šefu da patite od toga, a pošto ni on nema pojma šta je to, pustiće vas na miru samo da i njemu ne prenesete tu čudnu boljku. A onda ostanete kod kuće i uživate sa porodicom, prijateljima, raspalite roštilj u dvorištu i uživate u produženom vikendu. Ali, pazite, ako je i vaš šef stavio lajk na ovaj tekst, onda ste u opasnosti da dobijete otkaz, za šta mi ne preuzimamo nikakvu odgovornost.

Elem, vratimo se na proizvod. Jedina mana našeg proizvoda je to što se proizvodi samo u ograničenim količinama – petak 13. u proseku pada samo dva puta godišnje. Ako ste već otvorili kalendare i počeli da tražite kada je sledeći, nemate sreće – jedini petak 13. u 2011. godini bio je prošle nedelje. Ali, ne brinite, mi mislimo na vas, pa smo vam zbog toga u sledećoj 2012. godini obezbedili čak tri! Vaša omiljena firma uvek misli na vas. A koliko je naš proizvod moćan shvatićete kada pogledate oko sebe paranoju koja se pojavljuje na taj dan.

Kada ljudi ne smeju da izlaze iz kuća, kada ništa ne smeju da počnu da rade da ne bi izmalerisali, kada vidite da u hotelima nema 13. sprata, da nema sobe broj 13, da neke institucije ne rade na petak 13. Onda ćete tek shvatiti koliko moćan proizvod imate u rukuma, i onda ćete tek shvatiti na koji način on može da vam pomogne da imate prosečno dva produžena vikenda godišnje, i to, ne zaboravite, potpuno besplatno. Ali kao društveno odgovorna firma koja edukuje korisnike svojih proizvoda, objasnićemo vam i poreklo istog.

Naime, cela priča oko petka 13. datira iz daleke 1307. godine. I priča počinje templarima. Ne brinite, nije još jedna od teorija zavere. Ko ne zna šta su templari, samo neka se seti vitezova iz filmova o Robinu Hudu, koji su odeveni u belo i imaju crveni krst najčešće na leđima. Sada imate vizuelnu predstavu, a ona stvarna jeste da su templari u stvari vitezovi koji su posedovali celu Evropu u toku XIII i početkom XIV veka. Kad kažem posedovali, znači imali uticaja nad skoro svima, uključujući francuskog kralja Filipa Lepog i papu Klimenta V. Dvojica pomenutih, rešeni da se otarase templara, organizuju najveći pokolj templara ikada.

Bila je to prva koordinisana akcija te vrste, u kojoj su na već pomenuti petak 13. u oktobru 1307. godine u svim krajevima Francuske izvršeni napadi na templare i nekoliko hiljada ih je ubijeno u samo tom jednom danu dok su vođe templara u Francuskoj spaljene na lomači. Nakon toga, taj dan je jednostavno postao sinonim za loše događaje, i ta priča ga prati i dan-danas.

Sada kada znate da vekovi iskustva stoje iza našeg proizvoda, možete ga konzumirati, a mi garantujemo povraćaj novca ukoliko vam se ne bude dopao. I potpuno besplatno uz naš proizvod dobijate i priručnik “Kako ne paničiti na petak 13. i pustiti druge da žive”. Uživajte u svom produženom vikendu!


Nikola Jovanović – Jamais content. Res, non verba. Ko želi – nađe način, ko ne želi – nađe izgovor. Čaša je uvek do pola puna. Granice su tamo gde ih mi sami postavimo. Dovoljno lud da menja svet, dovoljno inspirativan da ga i drugi prate. Ko zna zašto je to dobro.

Comments