Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Peto veče Perwoll Fashion weeka

Peto veče Perwoll Fashion weeka

Peto veče Perwoll Fashion weeka bilo je predviđeno za poseban program Fashion Weeka koji iz godine u godinu privlači sve veću pažnju.Naime, publika se prvo okupila  svima poznatom studiju Dressing u Dobračinoj ulici gde je postavljena izložba fotografija Jovane Mladenović PROSCENIJUM, koja je uspecifičnom ambijentu fotografisala modele dizajnera: Ane Grebec, Marije Sinđelić, Ive Soković, Aleksandra Zabunovića, Fiorellino, Ivana Đurića i Kristine Bekvalac.

54 Peto veče Perwoll Fashion weeka

U nastavku večeri usledile su Modne vinjete  koje kroz svoju, sada slobodno možemo reći tradiciju održavanja,  ostvaruju ideju o modi kao umetničkoj disciplini i doprinosu stvaranja opšte slike sveta i trenutka u kom živimo. Poput uspešne saradnje na prethodnom 34. izdanju, Modne vinjete su i na ovom 35. Fashion Weeku održane u ustanovi kulture “Parobrod”. Nataša Šarić predstavila se sebi svojstvenim konceptom New generation of ties. Naime, svaka od njenih kravata predstavlja pravu epifaniju nepravilnih struktura dovedenih istovremeno do minuciozne perfekcije u detaljima.

216 Peto veče Perwoll Fashion weeka

Ovo je jedinstven projekat mišljenja kravatama – u kategorijama geometrijskih problema, geometrijske mere i vrline – koje nas izmeštaju iz svakodnevnog života, za jednu oktavu više, u sferu umetnosti kao utopije. Marilola Ventura je brend iza koga stoji dizajnerka Marija Mitrašinović, a na modnim vinjetama predstavila se novom kolekcijom aksesoara za proleće/leto 2014 “Funky Stripes”.

127 Peto veče Perwoll Fashion weeka

Kao osnovnu inspiraciju kolekcija crpi one izvore koji su istovremeno i najveći izvori jednostavne radosti u toplim danima – sunce, more, talasi, osunčane peščane dine, plavetnilo neba. Stevica Ponorac je kroz sasvim posebnu formu teatralnosti predstavio svoj brend Reborn.Dragon i kolekciju “Daughters of Dragon”. Inspiracija za ovu kolekciju unikatnih haljina oplemenjenih detaljima ručne izrade i veza su staroslovenske boginje. Naime, nju čini sedam haljina od kojih svaka nosi ime jedne od boginja i oslikava dizajnerovu viziju žene kojoj je namenjena. Marija Pantelić je na nešto “pomereniji” način izložila svoju kolekciju inspirisanu velikim holandskim slikarom i teoretičarom umetnosti Pitom Mondrianom. Osnovni principi njegove stvaralačke faze koje su poslužile kao glavna inspiracija za nastanak kolekcije su geometrijska estetika, korišćenje najviše tri osnovne boje i ne-boje – crne i bele, kao i oslobađanje od standardnih slikarskih formi kako bi se postigla umetnost koja je, kako kaže sam Mondrian, “stvarna i jaka”.

310 Peto veče Perwoll Fashion weeka

George Styler je svojom postavkom podneo svojevrsni vizuelni izveštaj sa London Fashion Week-a na kom je nastupao kao ponosni predstavnik domaće modne industrije. Utiske koje je on odande poneo i reakcije koje je izazvao među internacionalnim modnim establišmentom publika je, kroz prezentaciju, bila u prilici  da upija na licu mesta.

63 Peto veče Perwoll Fashion weeka

Kao internacionalni izlagač predstavio se brend Le grenier de vivi. Iza njega stoji italijanska dizajnerka Valentina D’amato, koja u svojoj radnoj biografiji beleži i desetogodišnji angažman u Moschino imperiji. Zamenivši život u Milanu životom u prirodi, a rad u Moschino-u osnivanjem sopstvenog brenda Le grenier de vivi, ona dizajnira neodoljive aksesoare koji plene svojom glamuroznošću koliko i decentnošću i romantičnošću. Kolekcija ‘”Glamour Glitter Feminine” čiji preview je predstavljen na Modnim vinjetama, reanimira staru ljubav prema sjaju zlatne i srebrne boje kao i ružičaste dok istovremeno uživa u svoj svojoj cvetnosti.

47 Peto veče Perwoll Fashion weeka

Editors choice