Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

1/3

Pilula je kreirana u Francuskoj, a danas se u evropskim zemljama polovina svih pobačaja obavlja na ovaj način. U Srbiji je procedura razmatranja uvođenja abortivne pilule u bolničku praksu započela kliničkim ispitivanjem 2003, a posle duge pauze, nastavljena je prošle godine. U ovom momentu, Srbija je na pragu uvođenja pilule za abortus – ukoliko rezultati testiranja prve serije registrovanih tableta budu pozitivno procenjeni.

Ok, pilula za abortus će se pojaviti i kod nas, pre ili kasnije. Farmaceutska industrija neće propustiti naše tržište, to ne treba da nas brine – broj abortusa u Srbiji nam to garantuje. Nego, šta ćemo, dok čekamo tu pilulu?

Ako do sada niste imale iskustvo prekida neželjene trudnoće, ima vremena. Ukupno žensko nasleđe nam govori da abortus spada u žensko iskustvo, oduvek. Pošto smo od pletaće igle i rizika smrti od bušenja materice i sepse na kuhinjskom stolu, napredovale do kiretaže u sterilnim uslovima, a evo i do pilule za abortus, svakako treba da budemo zahvalne medicini i farmaceutskoj industriji koja je smanjila rizik našeg izbora i dala mu legitimnost.

U iščekivanju pilule za abortus U iščekivanju pilule za abortus

Editors choice