Definitivno nema boljeg trenutka za otkrivanje novih muzičkih talenata. Ove mlade muzičke zvezde u usponu, devojke na koje bi svakako trebalo da obratite pažnju, stvaraju muziku koja može biti vaš verni pratilac i saveznik u teškim, a i u lepim trenucima, kao i u trenucima dok radite – kod kuće, naravno.

Lous & The Yakuza

Sa samo tri numere, prva “Dilemme”, objavljena pre samo šest meseci, dvadesettrogodišnja Lous istakla se svojim upečatljivim stilom u očaravajućim muzičkim spotovima zahvaljujući kojima je postala omiljena i u modnim krugovima. Primećena u prvim redovima na revijama Dior, Burberry i Kenzo tokom Paris Fashion Week-a, Lous je takođe bila i model na reviji brenda Chloé. Spot za numeru “Dilemme” je zapravo autobiografski; u njemu Lous nosi višestruki identitet, svaki upotpunjen određenim okruženjem, baš kakva je i priča o njenom životu – od odrastanja u Kongu do dokazivanja kao umetnice u Briselu, gde trenutno živi. To je sudar visoke umetnosti i ulične kulture. Lous zapravo govori o neprestanoj borbi između želje da bude prepoznata i priznata u svojoj umetnosti i umora koji stalno oseća dok pokušava da pronađe svoje mesto.

Gracie Abrams

Dvadesetogodišnja Gracie Abrams svoju muziku počela je predstavljati najpre u formi kratkih video zapisa koje je delila sa svojim pratiocima na Instagramu, kao i platformi SoundCloud i ubrzo je pokupila sve simpatije publike. Njen poslednji singl “21”, čista je magija. Sa samo tri numere do sada, njene emotivne pesme kroz koje govori o svojim najdubljim emocijama propraćene nostalgičnim spotovima, navode da im se iznova vraćate uvek i svuda, pa i u svom radnom okruženju.

Lady Donli

“Muziku sam počela da stvaram 2012. godine, kada sam se prvi put preselila u Englesku, ali tada nisam stvarala baš odličnu muziku. Uvek sam kao klinka pisala poeziju, moj otac i dalje ima te pesme, tako da mislim da je taj aspekt došao nekako prirodno. Evolucija mog zvuka bila je sporiji proces. Ima puno afričkih uticaja, poput Oumou Sangare. Uvek sam smatrala zvuk afričke muzike vrlo zanimljivim – kako smo istovremeno toliko slični i različiti”, kaže Lady Donli o svojoj muzici.

Comments