Prijavi se i zajedno sa Sarom Jo testiraj (i osvoji) nove AVON matte ruževe!

Onaj osećaj kada napokon ostvariš cilj za koji si verovala da nije moguće ostvariti!

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

5 #fitnessgoals koje treba da postaviš sada da bi ovog leta najzad bila u formi i izgledala najbolje moguće

Na posebnom si režimu ishrane? Evo šta ti može pomoći da ostvariš još bolji rezultat!

Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

Zdrava koža glave – blistava kosa: 5 razloga da počneš da koristiš arganovo ulje u svakodnevnoj nezi

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

O ovome se ne priča: Bubuljice i nesavršenosti na koži kod odraslih žena + kako ih se rešiti!

All eyes on you: Kako da odabereš maskaru koja će ti ovog puta zaista odgovarati

1/2

Ponos je kategorija koja može da bude pozitivna i zdrava, a može da služi i kao štit, odbrambeni zid iza koga se krije naša nesigurnost. U svom zdravom izdanju, ponos je osećanje sopstvene vrednosti, sa jasnom spoznajom o tome ko smo i šta smo. Možemo realno da procenimo sebe i svoju vrednost i osećamo zadovoljstvo što smo stabilni, što uvek možemo da se oslonimo na sebe i da računamo na svoju unutrašnju snagu, u trenucima kriza i slabosti. Ova vrsta ponosa ne traži nikakvu reklamu – nisu nam potrebne pohvale i potvrda drugih, ne želimo divljenje i aplauze, ne hvalimo se svojim sposobnostima i posebnošću, iskazujemo se svojim delima i zadovoljni smo sobom. Zračimo smirenošću i kompetencijom i u drugima budimo poštovanje i poverenje.

Kad imamo veliko pozitivno iskustvo sa sobom, stičemo samopouzdanje, koje u saradnji sa ponosom pomaže da ostanemo stabilni, da skupimo odvažnost u kritičnim trenucima i da donosimo teške odluke, bez mnogo sumnje, predomišljanja i preispitivanja. U stanju smo da odolimo iskušenjima, jer u svojoj moralnoj snazi nalazimo mnogo veće zadovoljstvo, nego što bismo ga pronašli u prepuštanju nekom sumnjivom doživljaju. Biramo svesno i odgovorno, jer smo ponosni na sebe i želimo da zadržimo razloge zbog kojih ćemo ostati ponosni. Drugi nas doživljavaju kao osobe koje motivišu i svojim akcijama i ponašanjem pružaju dobar primer.

View this post on Instagram

❤️

A post shared by kat irlin (@kat_in_nyc) on

Međutim, kada nismo integrisani i stabilni, nismo sigurni u sopstvenu vrednost, a našim akcijama i interakcijama upravljaju strahovi, tada nam ponos služi kao štit. Njime branimo svoju ranjivost, iza njega krijemo svoje osećanje da smo izloženi osudi i da moramo da se upinjemo da pokažemo kako smo dobri, snažni, vredni. Upravo kroz taj grčevit trud, ukazuju se obrisi strahova i nezadovoljstva, koji su vidljivi na površini, iako se mi trudimo da ih prikrijemo.

Editors choice