Na velikom svetskom finalu “Look of the Year”, održanom 31. septembra na Taromini, Srbiju je predstavljala prelepa Katarina Milosavljević i time ostvarila veliki uspeh i nagovestila put ka internacionalnoj modnoj karijeri.

Titulu najbolje na ovom prestižnom takmičenju ponela je osamnaestogodišnja devojka iz Hrvatske Kim Kosanović, koja je kao i Katarina izabrana na regionalnom takmičenju u Beogradu u organizaciji modne agencije “Model Scouting Office” i “SuperStar worldwide”.

Na prelepoj sceni antičkog teatra u Taormini, rustičnom sicilijanskom gradiću, poznatom kulturnom i turističkom mestu, održan je modni spektakl “The Look of the Year”. Ovo nije samo izbor budućih top modela već i uvaženi modni događaj koji promoviše modu i nagrađuje modne stvaraoce.

LICE GODINE 2013 1 Pobeda na svetskom izboru za lice godine 2013.

Scena je izgledala nestvarno, scenografiju su činile zidine teatra pod otvorenim nebom, a manekenke koje su došle iz 40 zemalja sveta nosile su velelepne kreacije visoke mode, aktuelnih pret a porte trendova, ali i talentovanih mladih dizajnera. Program je vodila atraktivna voditeljka Jessica Polsky, a muzičke numere izvodili su aktuelne italijanske zvezde Paolo Meneguzzi i Michel Altieri, koji su specijalno za ovu priliku doleteli iz Njujorka i Londona gde žive i produciraju svoje albume.

Naše devojke, finalistkinje izbora za “Lice godine”, održanom u direktnom prenosu na televiziji Pink, krajem jula, blistale su na sceni! Srbiju je predstavljala Katarina Milosavljević, Crnu Goru – Maja Čukić, Bosnu i Hercegovinu – Jovana Gajić, a Hrvatsku – Kim Kosanović. Nastupale su na revijama Enrico Coverija, Marelle Ferere, Chiare Boni.

Predstavnice Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije plenile su lepotom i šarmom, a najbližu konkurenciju pravile su im Poljakinja, Ukrajinka i Italijanka.

Učešće na ovom prestižnom događaju devojkama je omogućila agencija Model Scouting Office koju predvodi je Jelena Ivanović, modni agent i nosilac licence za “Lice godine” u zemljama našeg regiona. U pratnji Jelene devojke su otputovale na Siciliju, gde su imale trodnevne pripreme u “Sheraton” hotelu u Cataniji. Uvežbavale su svoj nastup, fotografisale se, snimile brojne intervjue, ali i iskusile zajednički život modela. Susrele su se brojne nacionalnosti i kulture, kao i različiti tipovi lepote, a sve pod budnim okom kreatora, fotografa, casting direktora, modnih agenata.

Katarina Milosavljević, predstavnica Srbije, bila je primećena od samog početka, a organizatori su nam poverili da je bila u tesnoj trci za pobedu, plenila je svojom ženstvenošću i širokim osmehom.

Nijanse su presudile, pa je titulu svetskog lica godine ponela Kim Kosanović iz Zagreba, jedna od naših regionalnih finalistkinja. Osamnaestogodišnja Kim našla se  pod bljeskom fotoaparata brojnih reportera koji su pohitali na scenu da snime novo  Lice kojem se smeši blistava budućnost u svetu mode. Ova pobeda donela je veliku medijsku pažnju, ne samo pobednici, već i svim učesnicama.

Fotografije Kim Kosanović i intervjue preneće svetski mediji.

Ovo finale je još jednom pokazalo da su slovenska lepota i šarm kapital koji nam je dat vekovima.

Dobre vesti za sve one devojke koje se žele baviti manekenstvom i postići internacionalnu karijeru – Model Scouting Office uz podršku PR agencije SuperStar Worldwide nastavlja potragu za Novim Licima, i to u svim zemljama regiona.

Više o svemu na sajtu. 

Comments