Posao može biti stresan na različite načine. Svaka profesija iziskuje pritisak, tenziju, čak i onda kada bi sve trebalo da ide “po planu”. Nemojte gubiti kontrolu i pročitajte naših pet saveta kako da budete iznad situacije i ostanete profesionalni.

Ostanite pribrani

Iznad svega važno je biti svestan situacije u kojoj se nalazite, ali i ne dopustiti pritisku da vas učini anksioznim i sklonim lošim postupcima.

Dobra organizacija

Ukoliko do sada niste upoznali dobre stvari organizacije, preporučujemo vam da to odmah promenite kada su u pitanju vaše radne navike. Preporuka je da pravite svakodnevno listu obaveza i zadataka koje bi trebalo da uradite. Nakon svakog obavljenog zadatka precrtajte ga na papiru. Ne zaboravite da teze zapisujete po prioritetu.

Meditation at work Pobedi pritisak na poslu u pet koraka

Budite iznad situacije

Budite od reči

Nezavisno od profesije kojom se bavite neophodno je biti profesionalan, te ukoliko se obavežete na određeni zadatak treba i da ga uradite. Ako vam u realizaciji zadatka bude potrebna pomoć ne ustručavajte se da je potražite, od nadređenih ili kolega. Takođe, u slučaju da nešto ne ide po planu obavezno obavestite saradnike, ne radite ništa na svoju ruku osim ukoliko se to od vas ne traži.

Budite puni razumevanja

Pokušajte da razumete svoje saradnike, njihove potrebe, ideje i sugestije. Različita mišljenja ne moraju uvek biti preduslov za konflikt, već za bolju realizaciju radnog zadatka.

Verujte u timski duh

Timski duh je jedna od najboljih stvari kada je reč o poslu. Ostavite po strani egocentričnost, dajte najbolje od sebe i primetite to isto u drugima.


Dragana Katić je autor stranice Oh là là i ljubitelj starih holivudskih filmova. Njena dnevna rutina: “Ustati. Zablistati. Vratiti se u krevet.”

Comments