5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ukoliko tražite posao bez stresa, u pogrešnoj se crkvi molite. Svaki posao sa sobom nosi određeni stepen stresa, nervoze i obaveza koje vas čine napetim. Zato bi bilo dobro da znate ove trikove koji će vas osloboditi stresa.

Identifikujte razloge svog stresa

Kada su ljudi pod stresom, oni se često više iznerviraju zbog toga što su pod stresom nego zbog pravog razloga koji ih je i doveo do te stresne situacije. Zato dobro razmislite, šta je to što vas ugrožava i gledajte da to rešite kako znate i umete što pre.

Radite prema rešenju

Kada jednom shvatite šta vam izaziva stres, napravite plan kako da to rešite. Takođe gledajte da se zabavite kad god možete. Slušajte dobru muziku, vežbajte, izađite, šta god da je potrebno kako biste se osećali bolje.

waystobeatstressatwork1 1396273142 Pobedite stres na poslu

Zatražite pomoć kada je to neophodno

Ukoliko imate previše obaveza koje niste sigurni da li ćete i kako moći da ispunite, pitajte svoje kolege da vam pomognu ili se posavetujte sa svojim šefom. Bolje je da vam smanji obim posla, pa da vi to uradite onako kao treba, nego da vam postavi nemoguće ciljeve koji će vas samo izludeti tako da više ništa nećete biti u stanju da uradite.

Budite realni oko svojih ciljeva

Isto kako vaši nadređeni ne bi trebalo da imaju previsoka očekivanja od vas, tako ni vi nemojte da budete strogi prema sebi. Svi imamo bolje i lošije periode i ponekad morate priznati sebi da nešto jednostavno ne možete. Odredite realne ciljeve u trenutku u kome se nalazite, kako biste uspeli da ih ispunite.

waystobeatstressatwork5 1396273175 Pobedite stres na poslu

Ne obećavajte ono što ne možete da ispunite

Ovo je mantra koju bi trebalo da usvojite za svaki aspekt vašeg života. Budite iskreni, dva puta razmislite pa tek onda se usudite da nekom nešto obećate. Tako nećete dolaziti u neprijatnu situaciju i morati da objašnjavate ljudima da – niste tako mislili!


Lenka Gatić

Editors choice