Mnogo radite, a želite da se osećate dobro i da budete puni energije ceo dan? Ne, to vam neće omogućiti ta treća kafa sa mlekom, ta čokoladica ili energetsko piće.

Ono što će vas održati u punoj formi zapravo su voda, zdrava ishrana i seks!

Ukoliko se konstantno osećate umorno i iscrpljeno, vreme je da preduzmete ove korake!

Ustanite ranije

start early 700 Pobedite umor

Istraživanja su pokazala da oni koji ustaju pre sedam sati ujutru budu budniji i imaju više pažnje u toku dana nego oni koji ustaju posle 10 sati.

Zornjak

Znate kad vam kažu kako nešto posebno sijate, a vi znate da je to zato što ste upravo imali strasni okršaj u krevetu sa svojim partnerom? Ukoliko imate seks ujutru, ubrzaćete metabolizam, napuniti svoje krvne ćelije kiseonikom i osloboditi se tenzije.

Voda

Velika šolja kafe će vas možda rasaniti, ali ukoliko preterate sa kofeinom u toku dana doći ćete do suprotnog efekta. Zato popijte kafu ujutru, ali onda, kad god budete želeli da se rasanite, pijte vodu!

Užinajte

eat an extra meal 700 Pobedite umor

Naša tela su napravljena da im treba unos energije na svaka četiri sata. Zato ne dopustite da pregladnite od doručka do ručka. Ukoliko pravite velike pauze između obroka, na kraju ćete se prejesti umesto da pojedete manje. Zato pravite zdrave užine između obroka i ubrzajte svoj metabolizam.

Vitamin D

Ako nam nedostaje vitamin D, osećamo se umorno i iscrpljeno. On se nalazi u ribi, soku od pomorandže i mleku, ali vi možete uzimati i suplemente ishrani.

Vežbanje

Redovno vežbanje je upravo ono što vam treba da biste napunili svoje baterije. Napravite plan i odredite u koje vreme ćete ići na trening. Posvetite se sebi i svom telu bar tri puta nedeljno po sat vremena.

Muzika

Dobra muzika i pozitivni, energični tonovi mogu vam vratiti energiju bolje nego išta. Ukoliko osećate da vam pada koncentracija i da ne možete više, samo uključite svoju omiljenu plejlistu. Momentalno ćete se oraspoložiti i razbuditi.


Lenka Gatić

Comments