Prvi Fintech hakaton, u organizaciji ICT Hub-a, KPMG-a i Sosijete ženeral banke, počeo je sinoć, 27. maja u 18 časova. Prijavilo se oko 150 ljudi, a odabrano je 16 timova koji će 48 sati raditi na kreiranju inovacija u oblasti digitalnog bankarstva. Cilj aplikacija koje budu kreirali je da se digitalni podaci iskoriste u cilju rešavanja potreba klijenata u realnom vremenu, boljeg planiranja i upravljanja finansijama pojedinaca, kao i povezivanja banke, partnera i individualnih klijenata.

Počeo PRVI Fintech hakaton u Srbiji 2 Počeo PRVI Fintech hakaton u Srbiji

“Ovim hakatonom smo ukazali na još jednu perspektivnu oblast za delovanje startapa. Verujemo da postoji puno prilika da se unesu tehnološke inovacije u dosadašnji način funkcionisanja finansijskog sektora. Ukupno 16 timova će imati priliku da u narednih 48 sata odgovori na glavne probleme i izazove na koje nailaze predstavnici finansijskog sektora, i da kao inovatori, ali i individualni učesnici u tom sektoru, pruže svoj uvid i moguća rešenja”, rekao je Kosta Andrić, izvršni direktor ICT Hub-a.

Senior Partner u KPMG-u Džejms Tornli (James Thornle) istakao je da postoje višestruke i obostrane koristi svih učesnika.

“Fintech hakaton je samo jedan u nizu događaja i načina na koji planiramo da pomognemo razvoj lokalne start-up zajednice i preduzetništva generalno, a sa druge strane cilj nam je da mi kao velika kompanija kroz ove događaje dođemo do novih ideja i načina razmišljanja. Mislimo da postoje višestruke i obostrane koristi svih učesnika”, kazao je Tornli.

Počeo PRVI Fintech hakaton u Srbiji 3 Počeo PRVI Fintech hakaton u Srbiji

Tokom hakatona, učesnicima će da budu na raspolaganju mentori iz oblasti finansija, biznisa, programiranja i dizajna, kao i svi neophodni uslovi za rad. U nedelju, 29. maja, timovi će da predstave svoja rešenja nakon čega će stručni žiri doneti konačnu odluku o tri najbolje inovacije.

 

Comments