Jesen je polako na izmaku, što znači da ulazimo u hladnije dane i zimsku modnu sezonu. Svaka sezona sa sobom donosi nove trendove, bilo u odevanju, bilo u šminkanju ili načinu na koji stilizujemo kosu – a mi vam u nastavku teksta predstavljamo šest frizura koje će biti u trendu u danima pred nama. Ove zime popularne će biti frizure koje odlikuju izuzetan volumen, stepeni i talasi, a verujte nam, možete ih postići čak i ako imate tanku ili ne preterano gustu kosu. Stvar je samo u načinu stilizacije i malim trikovima koji mnogo znače, a koje vam otkrivamo u nastavku!

Stepenasti, talasasti bob sa šiškama

Duža bob frizura savršena je za hladnije dane, praktična je i laka za stilizovanje. Ipak, nemojte se ošišati na klasični, uredni bob. Iskoristite ovu zimu kao priliku da skratite šiške, stepenujete kosu tako da ona dobije na volumenu i isprobate kako bi vam kosa izgledala sa talasima. Ako ne uspevate kosu da odignete od temena, možete se poslužiti malim trikom – a to je da štipaljkom za kosu praktično “uštinete” kosu pri temenu, blizu čela, isprskate je lakom, držite je tako nekoliko minuta i zatim pustite. Iznenadićete se volumenom koji ste dobili! Plus, ovaj tip frizure idealan je za balayage tretman, koji može doprineti vizuelnom osećaju volumena.

Mullet sa volumenom i kratkim šiškama

Mullet frizura je i dalje popularna, i koliko vidimo ne planira da ponovo izađe iz mode i vrati se u osamdesete godine iz kojih nam se vratila. Zato, ako ne možete da ih pobedite – pridružite im se! Mullet frizura veoma je urban izbor, namenjen svim onim buntovnim devojkama koje se ne plaše da se istaknu, a kao što možete videti, nosi je i španska glumica i lepotica Úrsula Corberó, poznata po svojoj ulozi u Netflixovoj seriji “La casa de papel”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iván Gómez (@ivangomez)

Stepenasta loknasta kosa

Devojke sa kovrdžavom kosom, nismo zaboravili na vas! Za početak, stepenujte svoju dugu kosu, kako biste kraćim loknama dobili volumen koji gubite time što vam je kosa teška i gravitacija je vuče nadole. Zatim, posvetite se oblikovanju lokni, počnite da primenjujete plopping sistem sušenja i obavezno, ali obavezno nabavite difuzer, ako do sada već niste. TikTok i Instagram vam trenutno mogu pružiti mnoge savete za neku i stilizaciju kovrdžave kose, u odnosu na to kakav tip lokni odlikuje vašu kosu, a verujte nam – ovi saveti će vam promeniti život!

Comments