Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Počinje Remake festival: Bogat program na otvaranju i prvog dana festivala!

Počinje Remake festival: Bogat program na otvaranju i prvog dana festivala!

U sredu, 31.10, u 20h otvara se drugi po redu Remake festival, u KC Gradu uz bogat program. Na otvaranju će se obratiti Dejana Popović, direktorka festivala, Neda Arnerić, glumica i ljubitelj rimejka, kao i naš poznati umetnik Aleksandar Gligorijević koji svojim skulpturama već dugo intrigira javnost. Za muzički program zaduženi su gosti eksperimentalnog zvuka iz Švajcarske Flo Kufmann, Storm i Strotter Inst koji će demonstrirati sviranje na raznim biljkama i predmetima. Uz svečani koktel i muziku domaćih velikana DJ scene, ali i hora Svetonazori, moći ćete da uživate u postavci izložbe naših umetnika koji se bave rimejkom, redizajnom, reciklažom.

Festival će trajati do 04. novembra u prostorijama KC Grad, kluba Krug i Fakultetu za medije i komunikacije. Ove godine u programu učestvuje mnoštvo zanimljivih gostiju iz inostranstva, a tema festivala ReSet, ReThink, ReCreate bila je inspirativna, te već u četvrtak, 01.11, u KC Gradu u 17:15h, možete čuti predavanje Duške Dimović o očuvanju prirodnih resursa, zatim u 18:30h predavanje Pavla Jovanovića o kontroli ilegalne trgovine zaštićenih vrsta, dok vas u lepše ekološke teme uvodi Katarina Kostić u 19:45h prezentacijom urbanih bašta, mogućih u svakom prostoru.

logo rm Počinje Remake festival: Bogat program na otvaranju i prvog dana festivala!

Posetite Remake festival

U pauzi uživanja u ekološkom putovanju, možete se uključiti u TLEP: Tape Life Exstension Program, Igora Stanglickog, štand na kome možete oživeti audio kasetu, ukrasiti je i na nju snimiti svoj originalni miks, sve vreme festivala u KC Gradu, na posebno opremljenom štandu.

Paralelno, u glavnoj sali kluba Krug u 12:00h počinje četvorodnevna *rethink remake resell* radionica Maura Masarota (Mauro Massarotti), čuvenog hrvatskog dizajnera koji se proslavio oživljavanjem patika Startas u svetski poznat brend. Na radionici će se odvijati ceo proces redizajna brenda YUMCO, a rezultati će biti predstavljeni poslednjeg dana festivala.

U maloj Sali u 15h počinje radionica *stapanje klasične umetnosti i tehnologije*, radionica Džefrija Lilemona (Goeffrey Lillemon), umetnika iz Holandije. Brišu se granice između digitalnog i fizičkog sveta kombinovanjem klasičnih tehnika slikanja, crtanja i vajarstva, sa različitim nivoima interaktivnosti i animacije u cilju stvaranja digitalnih umetničkih dela.

Posle uzbudljivog prvog dana festivala, rimejkujte se uz muzički program u KC GRAD-u od 22h.

O-ruk Promotions i Remake festival vam predstavljaju:
Ludovik Material (Slovenija)
Its everyone else (Slovenija)
EX>Misha (Srbija)

Više informacija o festivalu na stranici www.remake.rs

Editors choice