U svetu u kome se muškarci još uvek većinski nalaze na čelu biznisa, zarađuju više plate za ista radna mesta, nije lako biti uspešna poslovna žena.

Ključni faktor za napredak žene u ozbiljnim poslovnim vodama je nesumnjivo njeno samopouzdanje.

Otkrivamo vam nekoliko saveta za podizanje vašeg samopouzdanja, koje će vas odvesti do unapređenja.

kako do samopouzdanja u poslu Podignite svoje samopouzdanje na poslu

Vežba vas čini samouverenijima

Svako ima neki deo poslovnih obaveza sa kojima se teže nosi od nekih drugih. Jedini put do postizanja samopouzdanja u oblastima u kojima niste sjajni je vežba. Radite ih sve više, i za kratko vreme ćete i sami videti napredak i sa lakoćom ćete savladavati sve prepreke.

Ne upadajte u zamku perfekcionizma

Pokušaj da sve uradite na savršen način će vas samo zamoriti i oduzeti vam vreme i samopouzdanje. Radite stvari na svoj način, dajte svoj maksimum i pozitivni efekti će biti vidni, čak i ako niste sve uradili apsolutno savršeno.

zena u poslovnom svetu Podignite svoje samopouzdanje na poslu

Slobodno promenite mišljenje

Striktnim držanjem samo jedne struje, možete lako srljati u provaliju zbog pogrešne odluke. Verujte u sebe, ali dobro promislite svaku situaciju iz različitih uglova i ne libite se da u poslednjem trenutku promenite odluku, ako smatrate da će vas to dovesti do cilja.

Oslobodite se misli koje vas koče

Tek kada se oslobodite predrasuda o sebi, poput, “prestara/premlada sam da bih radila nešto”, “nemam dovoljno iskustva za ovo” otvorićete se ka sticanju novih iskustava i usavršiti u poslu.

Napravite promene

borba za uspeh Podignite svoje samopouzdanje na poslu

Bilo da želite da radite na nekom drugom radnom mestu, drugoj kompaniji, ili da podignete nivo sloge unutar svog poslovnog tima, ne možete sedeti i čekati da se stvari sami dese, već morate direktno izraziti svoje želje i raditi na njima.

Kada dođete u sklad sami sa sobom i kada postanete svesni svojih sposobnosti, uspeh će sam doći.

Jasna Stanić

Comments