Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Air Max revolucija uz the Spot

Podseti me šta to beše kolegijalnost

Podseti me šta to beše kolegijalnost

U stara vremena sve je bilo mnogo prosto, pa su i najsloženiji odnosi među ljudima koji su zajedno obavljali neki posao imali samo jedno ime i zvali su se kolegijalnost.

Pošto su sada izmišljeni tim bildinzi, rešavanje konflikata nenasilnom komunikacijom, motivacija, ciljevi, rejting, marketing i ostale menadžment kerefeke, kolegijalnost može da istrune u prašini i da nas više nikada ne uznemirava sećanjem na oslanjanje na kolektivne vrednosti, sad kad na svakom koraku postoji po nekoliko ing, da nam objasni proceduru i hijerarhiju i, uopšte, da nam pokaže koja čarapica na koju nogu ide.

Ranije je zajednički interes bio dovoljan. A potpuno je bilo jasno da bez dobrih međuljudskih odnosa taj interes ne može biti ostvaren.

Zajednički interes je takođe podržavao pojedinačni interes, tako da je svakome bilo u interesu da se svačiji interes realizuje.

Recimo, firma pravi kravate i u interesu joj je da proda što više kravata. U procesu od izbora materijala i dezena, preko modela i šivačnice do ljubaznog prodavca koji vam predlaže kravatu koja se savršeno uklapa uz odevnu kombinaciju i savršeno odgovara prilici za koju vam je potrebna, svako je jednako bitan.

5936 posao shutterstock 8696758 Podseti me šta to beše kolegijalnost

Podseti me šta to beše kolegijalnost

Zlatna ideja ceni se jednako kao i zlatne ruke i zlatan odnos prema kolegama, firmi, kravati, kupcu i zlatnicima koje kupovina donosi.

Oh, oprostite. Izgleda da mi je vremenska mašina “zabagovala”, pa je ovaj zlatan opis upao ovde iz Utopije. Nema veze, ovako ćemo:

U svako vreme gazda je gazda, a radnici radnici, samo što danas ima mnogo gazda u mnogo malih sektora, a malo sektorskih radnika, koji nikako ne čine kolegijalnu celinu.

Upravo u ovakvim uslovima, zabranjena, zaboravljena i anatemisana kolegijalnost (koja je uvek bila privilegija radnika, a ne gazda) nalazi se na najvećem iskušenju i tražena je ilegalna roba.

Kolege se međusobno pokrivaju, a ne cinkare i smenjuju se u tome ko će više da zapne i povuče, da bi svako imao malo dragocenog lufta.

Važno je da se kuća stavi pod krov, a dogovor kuću gradi.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice