Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

U stara vremena sve je bilo mnogo prosto, pa su i najsloženiji odnosi među ljudima koji su zajedno obavljali neki posao imali samo jedno ime i zvali su se kolegijalnost.

Pošto su sada izmišljeni tim bildinzi, rešavanje konflikata nenasilnom komunikacijom, motivacija, ciljevi, rejting, marketing i ostale menadžment kerefeke, kolegijalnost može da istrune u prašini i da nas više nikada ne uznemirava sećanjem na oslanjanje na kolektivne vrednosti, sad kad na svakom koraku postoji po nekoliko ing, da nam objasni proceduru i hijerarhiju i, uopšte, da nam pokaže koja čarapica na koju nogu ide.

Ranije je zajednički interes bio dovoljan. A potpuno je bilo jasno da bez dobrih međuljudskih odnosa taj interes ne može biti ostvaren.

Zajednički interes je takođe podržavao pojedinačni interes, tako da je svakome bilo u interesu da se svačiji interes realizuje.

Recimo, firma pravi kravate i u interesu joj je da proda što više kravata. U procesu od izbora materijala i dezena, preko modela i šivačnice do ljubaznog prodavca koji vam predlaže kravatu koja se savršeno uklapa uz odevnu kombinaciju i savršeno odgovara prilici za koju vam je potrebna, svako je jednako bitan.

5936 posao shutterstock 8696758 Podseti me šta to beše kolegijalnost

Podseti me šta to beše kolegijalnost

Zlatna ideja ceni se jednako kao i zlatne ruke i zlatan odnos prema kolegama, firmi, kravati, kupcu i zlatnicima koje kupovina donosi.

Oh, oprostite. Izgleda da mi je vremenska mašina “zabagovala”, pa je ovaj zlatan opis upao ovde iz Utopije. Nema veze, ovako ćemo:

U svako vreme gazda je gazda, a radnici radnici, samo što danas ima mnogo gazda u mnogo malih sektora, a malo sektorskih radnika, koji nikako ne čine kolegijalnu celinu.

Upravo u ovakvim uslovima, zabranjena, zaboravljena i anatemisana kolegijalnost (koja je uvek bila privilegija radnika, a ne gazda) nalazi se na najvećem iskušenju i tražena je ilegalna roba.

Kolege se međusobno pokrivaju, a ne cinkare i smenjuju se u tome ko će više da zapne i povuče, da bi svako imao malo dragocenog lufta.

Važno je da se kuća stavi pod krov, a dogovor kuću gradi.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice