Vaga 

Dozvoljeno vam je da stanete, da se odmorite i napunite baterije, šta god to za vas značilo. Uopšte ne morate ništa da radite i da se naprežete u emocionalnom, psihološkom i fizičkom smislu, jer ako to činite uprkos tome što osećate potrebu za mirovanjem i rasterećenjem, sagorećete. 

Škorpija 

Kada sledite sopstveno srce, to nije sebičnost. Ne možete svima udovoljiti i ne može svako biti zadovoljan vama – pa zato sasvim mirno možete udovoljavati sebi i biti zadovoljni sobom. Pitanje samovrednovanja, bez ičije potvrde, otvara puteve ličnog rasta i razvoja. 

Strelac 

Ljubav ne mora da traje zauvek, čak ni zaveti to ne garantuju. Dužnost, navika i zajednički interesi su nešto zbog čega možete da opstanete, ako vam je to važno. Ali, ponekad je odlazak u pravom trenutku mnogo produktivniji i bolji, nego ostajanje sa pogrešnom osobom. 

Jarac 

Tokom jula morate shvatiti da vas vaša osećanja ne čine slabima. Ranjivost nije izraz slabosti, upravo suprotno. Potrebno je mnogo snage i hrabrosti za pokazivanje svoje ranjivosti, za suočavanje sa svojim osećanjima, a izražavanje osećanja vas osnažuje. 

Vodolija 

Ponekad je tišina glasnija od svakog argumenta i objašnjenja. Ako ste sa nekim završili, možete jednostavno da se udaljite bez reči. Nije vam potrebna nikakva drama, zato zaštitite svoj unutrašnji mir i povucite se iz svih konfliktnih situacija. Lekcija za vas je da ćutite, iako imate šta da kažete, a da se ne osećate kao da ćete pući – kontrola osećanja i naboja transformisaće vam energiju. 

Ribe 

Tokom jula imate prilike da vrednujete sebe na pravi način – u nekim odnosima, partnerskim, prijateljskim ili porodičnim, osetićete da se od vas očekuje da dajete i da budete na raspolaganju, a da druga strana nije spremna da uzvrati na isti način. Postavite granice i tražite ono što vam pripada, jer zaslužujete da primate koliko i dajete. 

Naslovna fotografija: instagram.com/pistache.blog

Brankica Milošević 

Comments