#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Podvodni hoteli – novi trend u svetu

Podvodni hoteli – novi trend u svetu

Luksuzni hoteli se neprekidnu nadmeću da gostima pruže što originalnije usluge, pa je tako od skoro moguće provesti nezaboravan odmor ispod površine okeana. Ljubitelji ekstravagantnog odmora i egzotične arhitekture su sa oduševljenjem prihvatili trend podvodnih hotela.

Jules’ Undersea Lodge je prvi podvodni hotel, otvoren 1987. godine u Smaragdnoj laguni Ki Larga na Floridi. Ovaj prostor je prvobitno bila istraživačka stanica, a kasnije je pretvorena u hotel. Kapacitet smeštaja je 2 kompletno opremljena apartmana za šest osoba. Da biste posetili ovaj hotel, potreban je SCUBA sertifikat, jer se celokupna konstrukcija nalazi devet metara ispod površine mora.

Utter Inn je jednosobni smeštaj koji se nalazi u jezeru Melaren u Švedskoj, sagrađen 2000. godine. Površinski deo je projektovan kao tradicionalna švedska kuća i nalazi se na kilometar od obale. Podvodna soba je na dubini od tri metra.

Poseidon Resort je luksuzni hotelski kompleks na Fidžiju. Obuhvata 48 bungalova na plaži, 24 apartmana na dubini od 12m, šest restorana, sedam barova, luksuzne butike, pozorište, konferencijsku salu kao i terene za golf i tenis.

Ithaa, Conrad je apartman koji se nalazi u sklopu hotela “Konrad” na Maldivima. Pet metara ispod površine Indijskog okeana nalazi se istoimeni restoran koji je ovogodišnju, petu po redu godišnjicu proslavio otvaranjem luksuznog apartmana. “Ita” nudi jedinstvenu mogućnost pogleda pod uglom od 180º na koralni greben. Zbog velikog interesovanja apartman je moguće iznajmiti samo na jedan dan.

Crescent Hydropolis, “podvodni džin”, nalazi se u Dubaiju i sastoji se od obalskog i podvodnog dela, koji se spušta na 20 metara dubine. U podvodnom delu je smešteno 220 apartmana, kao i restorani, barovi, salon lepote, spa centar, butici, plesna dvorana, bioskop i komforna konferencijska sala sa providnom kupolom. Za najmlađe je izgrađen “dečiji svet”, dok će se zabavne i kulturne manifestacije održavati u specijalnoj nadvodnoj sali na otvorenom. U “Hidropolis” se sa obale stiže žičarom kroz specijani providni tunel. Sa nestrpljenjem se čeka otvaranje ovog hotela, planirano u prvoj polovini 2011, čija je izgradnja koštala 600 miliona dolara.

#TravelDubai #Underwaterhotels #www.myvortex365com./lifestyleoasis

A post shared by Kristen Anderson (@anderson2045) on

Trend podvodnih hotela se širi velikom brzinom. Hotel u Istambulu je još u toku izgradnje, a u narednom periodu planiraju se slični kompleksi u Kini i Njujorku, ali i u nekoliko destinacija u Evropi, tačnije u Minhenu, Monaku i Londonu.


Tijana Jeremić je student turizma, pasionirani putnik i autor bloga Heels and Voyages by T. Veliki obožavalac štikli, slatkiša, okeana i životinja. Smatra da ljudi kroz putovanja uče o drugima, ali i o sebi.

Editors choice