Ima osoba koje naprosto imaju sve. Šta im pokloniti?

Ima osoba za koje nikada ne znate šta bi ih moglo obradovati.

Ima i onih probirljivih kojima ništa nije dovoljno dobro.

Ali i onih koje se raduju kao deca kada ih iznenadite neočekivanim poklonom.

Kako?

Evo predloga…

Must have” sveće

Cire Trudon nisu sveće. One su statusni simbol, ukras u stanu, nesvakidašnji miris kreiran kao parfem sa gornjim, donjim i srednjim notama.

Svaku čašu su napravili majstori iz Vinče, Italija.

Svaka sveća je proizvedena od najkvalitetnijeg sojinog voska, u Normandiji. Tako se čuvaju pčele, miris je intenzivniji, a sveća trajnija.

Trudon 1 Poklanjajte sa stilom

Miris istorije

Cire Trudon je bio zvanični snabdevač Versaja u vreme Luja XIV, a Napoleon je, kao dar za rođenje svog prvog sina, naručio Trudon sveću u kojoj su bila utisnuta tri zlatnika sa njegovim likom. Treba li vam veća ekskluziva?

Da? Za trendsetere, Napoleon i nije neki “celebrity“, pa evo šta je za Cire Trudon rekla Ines de la Fresanž (Ines de la Fresange), čuvena manekenka, u svojoj knjizi “La Parisienne” – u kojoj piše šta Parižanka koja drži do sebe mora znati: “Imati Cire Trudon sveću, isto je kao i imati Hermes torbu”. Dakle, devojke…

trudon 4 Poklanjajte sa stilom

Miris praznika

“Male” sveće od 270 g gore oko 60 sati. Ogromne od 2,7 kilograma i po nekoliko stotina sati. Samo par sati je dovoljno da stan miriše dugo.

Izaberite jedan od dvadeset mirisa inspirisanih Božićem, Versajem, Lujem zvanim Kralj “Sunce”, karmelićanskim manastirima…

Nazareth je pravi praznični izbor, miriše na toplo, dom, kolače i praznike: u gornjim notama su cimet, narandža i mandarine, karanfilić i karadamon u srednjim, mošus, vanila, grožđice i tamjan u donjim. Mmmm… gurmanski miris.

trudon 2 Poklanjajte sa stilom

Miris revolucije

Volite nešto modernije?

Šta mislite o sveći Dada, inspirisanoj dadaizmom sa eukaliptusom, čajem i kamilicom?

Ili o Ernestu (Če Gevari) – sveći koja miriše na rum, bergamot, karanfilić, hrastovo drvo, pačuli, duvan, kožu i ambru? Revolucionarno i zavodljivo.

Trudon 3 Poklanjajte sa stilom

Miris zlata

Veliki parfemski brendovi imaju i svoje mirisne sveće, kreirane posebno, kao jedinstven parfem za prostor.

Comme des Garcons je za one koji vole alternativu – čuveni brend japanske kreatorke Rej Kavakubo proslavio se ekstravagantnom odećom, potom mirisima, pa svećama.

Da, ekstravagantno. Zamislite miris čistog zlata, koji su parfimeri pokušali da dočaraju svećom 88 8 – koja prati miris parfema istog imena. Pomalo orijentalno, sa šafranom, snažno.

Comme des garcons Poklanjajte sa stilom

Miris izgubljene ljubavi

Byredo, osim mirisa koji osvajaju na prvi dah, ima i mirisne sveće, kreirane nezavisno od parfema. Loveless je miris čežnje za ljubavlju, miris u koji se, dakle, morate zaljubiti: mandarine, tuberoza, papiru i crni kedar daju sladak, cvetno-gorak miris.

Apocaliptic miriše neverovatno toplo, miris drveta koji gori u kaminu, začinjen malinama.

Sveće imaju po 240 grama, pakovane su u velike crne čaše i gore oko 60 sati intenzivnim mirisom.

byredo Poklanjajte sa stilom

Miris dalekih destinacija

Cinq Mondes sveće gore u luksuznim spa centrima sa pet zvezdica, po čuvenim rivijerama… a vi imate priliku da deo te atmosfere prenesete u kuću. Cinq Mondes je luksuzna francuska spa kozmetička kuća, a svoje recepte donosi sa svih stana sveta. Volite li prirodne arome narandžinog cveta i cimeta iz Maroka, miris kedra iz Japana, eukaliptusa sa Jave, đumbira iz Japana, bergamota sa Sijama…?

Cinq Mondes sveće ih donose u vaš dom.

gamme Bougies Aromatiques BD Poklanjajte sa stilom

Miris alpskog snega

Pure Altitude je kozmetika koja dolazi sa čistih planinskih visina francuskih Alpa i donosi nežne mirise snega i smrznutog bilja. Ovaj nežni miris je i u svećama i mirisu za prostor sa difuzerom.

Otkrijte novu nežnost, setite se detinjstva na snegu uz Pure Altitude sveću.

pure altitude Poklanjajte sa stilom

Grandisimo

Ako želite nekoga da fascinirate poklonom, nema mnogo boljih izbora od luksuznih, džinovskih sveća: imaju po 2,5 do tri kilograma, u otmeno dizajniranim pakovanjima i gore, doslovno, stotinama sati.

Cire Trudon sveća dostupna je u nekoliko mirisa i pravi je simbol elegancije.

cire trudon 5 Poklanjajte sa stilom

Posebnu prazničnu draž imaju L’Artisan Parfumeur sveće L’Hiver (zima), s mirisima zadimljene šume, borovih iglica, sa notama žalfije i borovine iz Grasa, tog parfemskog raja. Ako ne želite zimsku, tu su i mirisne varijante za jesen, leto i proleće.

artisan Poklanjajte sa stilom

Kugle sa ambrom

Jedinstvene mirisne kugle brenda L’Artisan Parfumeur ručno su rađene od terakote i punjene kristalima sa mirisom ambre. Kroz otvore na kugli, kristali šire prostorom mek, baršunast i topao miris. Miris koji traje i po dve godine. Nakon toga, kristali se samo zamene u kugli. Prekrasan ukras u kući.

kugle Poklanjajte sa stilom

Sve ove izuzetne mirisne sveće ima u Srbiji samo parfimerija Metropoliten.

Začinite praznike. Izaberite poklone lako.

poslednja Poklanjajte sa stilom

Parfimerija Metropoliten, ugao Zmaja od Noćaja i Kralja Petra, Beograd. Jedinstven izbor ekskluzivnih parfema i kozmetike. www.metropoliten.rs 

Comments