Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Huawei, vodeća svetska IKT kompanija, danas je zvanično pokrenula svoj internacionalni program “Telecom Seeds for the Future”, u koji je od ove godine prvi put uključeno i deset studenta informaciono-komunikacionih tehnologija iz naše zemlje.

Projekat u Srbiji kompanija Huawei realizuje u saradnji sa Fondacijom “Dragica Nikolić” i Fondom za mlade talente Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, koji je obavio proces selekcije kandidata i odabrao najbolje među stipendistima Fonda.

Svečanoj prezentaciji projekta u beogradskom hotelu „Metropol Palace” prisustvovali su: ambasador Narodne Republike Kine Njegova ekselencija Li Manchang, supruga predsednika Republike Srbije i predsednica UO Fondacije „Dragica Nikolić” gospođa Dragica Nikolić, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta gospodin Predrag Peruničić i generali direktor kompanije Huawe Srbija gospodin Jack Wei.

Jack Wei Pokrenut društveno odgovorni projekat Huawei Telecom Seeds for the Future

Tri nedelje prakse i upoznavanja sa kineskom kulturom

Generalni direktor kompanije Huawei Srbija Jack Wei kazao je da će studenti informatike, programiranja i telekomunikacija ovog leta u Kini boraviti od 16. avgusta do 3. septembra, gde će sa kolegama iz sveta obaviti praksu u Centru za istraživanje i razvoj kompanije Huawei u Šenženu.

Osim Šenžena, studenti će posetiti Peking i Hong Kong, pekinški Univerzitet za jezik i kulturu gde će završiti kurs kineskog jezika i upoznati se sa istočnjačkim običajima, a troškove puta i boravka obezbeđuje kompanija Huawei.

“Kompanija Huawei osmislila je i pokrenula projekat „Telecom Seeds for the Future“ s namerom da mladim i talentovanim studentima informacionih tehnologija iz celog sveta pruži priliku da steknu stručnu praksu u jednom od 16 razvojno-istraživačkih centara naše kompanije. Program je osmišljen s osnovnim ciljem da premosti razliku između teorijskog znanja i prakse i budućim inženjerima informaciono-komunikacionih tehnologija pruži iskustvo rada u struci. U internacionalnom projektu stručnog usavršavanja koji realizujemo već godinama unazad, do sada je učestvovalo više hiljada studenta iz preko 20 zemalja, a od ove godine programu se prvi put priključuju i studenti iz Srbije”, izjavio je gospodin Jack Wei.

Događaju je prisustvovao i ambasador Narodne Republike Kine, Njegova ekselencija gospodin Li Manchang, koji je pozdravio inicijativu kompanije Huawei da kroz društveno- odgovorni projekat “Telecom Seeds for the Future” ulaže u znanja budućih stručnjaka.

Li Manchang Dragica Nikolic i zena ambasadora Pokrenut društveno odgovorni projekat Huawei Telecom Seeds for the Future

Prorektor za nastavu Univerziteta u Novom Sadu dr Zita Bošnjak pozdravila je globalnu inicijativu kompanije Huawei i zahvalila se Fondaciji “Dragica Nikolić” i Fondu za mlade talente:

„Ovakvi programi doprinose balansu neophodnih teorijskih znanja i praktičnih iskustava, približavajući mlade ljude realnosti radnog okruženja. Stoga smo veoma zahvalni kompaniji Huawei koja je odlučila da najboljim mladim stručnjacima u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija pomogne u razvoju njihove karijere i omogući im puni profesionalni zamah kroz program „Telecom Seeds for the Future”.”

Saradnja kompanije Huawei i Fondacije “Dragica Nikolić” započeta je 2014. godine sa ciljem realizacije različitih društveno-odgovornih projekata i humanitarnih inicijativa.

Supruga predsednika Republike i predsednica UO Fondacije „Dragica Nikolić”, gospođa Dragica Nikolić kazala je da je „Telecom Seeds for the Future“ drugi uspešan projekat koji se realizuje sa kompanijom Huawei i naglasila:

Budućnost pripada znanju. Onaj ko danas vodi računa, ko neguje svoje najvrednije studente, podržava i ohrabruje njihove napore, taj ulaže u sigurnu budućnost svoje zemlje. I više od toga – ulaže u budućnost čovečanstva.”

Gospođa Nikolić se tokom svog obraćanja zahvalila Fondu za mlade talente na podršci i brzoj realizaciji projekta i najavila dalju saradnju sa kompanijom Huawei:

Sigurna sam da ćemo i u budućnosti nastaviti stratešku saradnju sa našim divnim prijateljima iz kompanije Huawei. Ta saradnja biće na radost srpske akademske zajednice, mladih akademaca i na ponos svih nas. Našim studentma, boljim među najboljima, želim da u prijateljskoj Kini upoznaju nova nastojanja u razvoju telekomunikacionih sistema, da razmene znanja i iskustva sa kolegama, da steknu nova prijateljstva i da nam se vrate i prenesu iskustva studentima u Srbiji.”

Fondacija „Dragica Nikolić” za studente koji putuju na stručno usavršavanje obezbedila je i dodatni džeparac tokom boravka u Kini.

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta gospodin Predrag Peruničić izjavio je da program „Telecom Seeds for the Future” za desetoro stipendista Fonda za mlade talente predstavlja možda životnu prekretnicu, a studentima je poručio:

„Želim da maksimalno iskoristite priliku koja je pred vama i da se tokom svog usavršavanja istaknete među studentima iz ostalih zemalja! Fond će nastojati da nastavi saradnju sa uspešnim kompanijama i na taj način svojim stipendistima pruži priliku za stručno usavršavanje i zapošljavanje.”

Predrag Perunicic Pokrenut društveno odgovorni projekat Huawei Telecom Seeds for the Future

Današnjem svečanom pokretanju projekta prisustvovali su i studenti kojima predstoji put u Kinu.

Helena Peić Tukuljac, student Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu izjavila je:

„Ovom prilikom bih htela da se zahvalim kompaniji Huawei, u ime svojih kolega što nam je omogućila da, kroz praksu u jednoj od najvećih telekomunikacionih kompanija na svetu, oblikujemo znanje stečeno na fakultetima, kao i da krenemo pravim putem u suočavanju sa izazovima u sektoru informacionih i telekomunikacionih tehnologija. Takođe, želela bih da se zahvalim Fondu za mlade talente Republike Srbije za uspostavljanje saradnje sa kompanijom Huawei i Fondaciji “Dragica Nikolić” na finansijskoj podršci koja će nam biti od velikog značaja tokom našeg tronedeljnog usavršavanja u Kini.”

Editors choice