Možda si spremnija za sledeći put, pa ćeš znati bolje. Jer, biće sledećeg puta. Možda ne možeš sve da zaokružiš i dovedeš do nekog razrešenja koje ti pruža satisfakciju ili olakšanje. Možda treba da prihvatiš da je to sve – i da je to „sve“ dovoljno, iako nije ono što si mislila da treba da bude. 

Možda se ne radi o tome da nisi dovoljno talentovna, ili posvećena, ili privlačna i kvalitetna osoba – ima mnogo faktora zbog kojih talenat ne dobija nagradu i nije dovoljno vrednovan, a osećanja ostaju neuzvraćena. Možda je tajming u pitanju, možda vam treba malo sreće, a možda je vreme ipak na vašoj strani – možda treba da se strpite, da se naučite skromnosti, da više cenite sebe i ono što imate da pružite – jer, kad dajete sve od sebe, zaista nemate zbog čega da se osećate loše. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @atyourtaste


Trud vam se neće uvek isplatiti, ali to ne znači da ste nešto radili pogrešno, ili da treba da se kajete zbog toga što neku situaciju niste rešili, ili načina na koji ste je rešili. To ne znači da ste napravili nekakve neoprostive i sramne greške i da je sve trebalo da znate i radite bolje. To znači da ste sve vreme učili, saznavali, otkrivali. Ne verujte da je izostanak uspeha – neuspeh. Radije preispitajte svoje ciljeve i pojmove uspeha i razmotrite onu mudrost o tome da nije važno odredište – nego koliko uživate u putovanju i koliko ste se približili sebi i svojoj autentičnosti. Možda će vam trebati godine, ili decenije – životni put traje dok ste živi. 

Naslovna fotografija: instagram.com/atyourtaste

Brankica Milošević 

Comments