Svi smo naučeni da noću ne bi trebalo da jedemo, jer nam je tada metabolizam sporiji i sve se “lepi” za naše telo. Međutim, nedavna istraživanja pokazuju da ukoliko jedete noću ne znači da ćete se sigurno i ugojiti. Ukoliko niste znali čak možete da imate i koristi od ponoćnih grickalica.

Manje gladi

Osećaćete se blagosloveno kada ustanete ujutru i nemate rupu u stomaku koju momentalno morate da popunite. Pazite samo na to da unosite zdravu hranu, a ne prazne kalorije. Držite se proteina i izbegavajte ugljene hidrate.

reasonstoindulgeinlatenightsnack1 1389961399 Ponoćne grickalice ne moraju da goje

Mišići

Čaša mleka ili jogurta sa smanjenim procentom masti, pomaže sintetisanje proteina kod muškaraca. Ukoliko popijete čašu mleka pred spavanje, vaše telo će postati mišićavije.

reasonstoindulgeinlatenightsnack2 1389961407 Ponoćne grickalice ne moraju da goje

Brži metabolizam

Ukoliko pojedete manji obrok od oko 100-150 kcal pred spavanje, vaš metabolizam će se ubrzati. To važi jedino ukoliko pojedete nešto zdravo kao što je neko lagano povrće ili komadić mesa.

reasonstoindulgeinlatenightsnack3 1389961415 Ponoćne grickalice ne moraju da goje

Cerealije

Vaš doručak može postati i vaš ponoćni obrok. Ukoliko konzumirate žitarice pre spavanja, studije su pokazale da ćete izgubiti kilogram ili dva na kraju meseca.

reasonstoindulgeinlatenightsnack4 1389961423 Ponoćne grickalice ne moraju da goje


Lenka Gatić

Comments