Okolina umnogome utiče na nas i uglavnom nesvesno. Zato je sasvim logično da smo svet sa malih ekrana, u koje smo gledali u toku dvogodišnje pandemijske situacije, adaptirali tako da pripada našem trodimenzionalnom univerzumu. Mnogo vremena smo proveli ispred televizora, a malo sa ljudima – tako da smo postali potpuno opčinjeni onim što se dešava na ekranu.

S obzirom na to da smo skroz bili distancirani spoljašnjeg sveta, inspiraciju smo morali da tražimo na drugi način, pogotovo kada je moda u pitanju. Instagram profili su nam bili puni devojaka u pidžamama ili kućnim haljinama. Nezavisno od toga koliko je naš život bio fensi pre pandemije – za vreme karantina smo se svi našli u istom sosu, pa smo se prvenstveno okrenuli filmovima i serijama.

Naravno, nije nam bila potrebna samo inspiracija za odeću koju, u krajnjem slučaju, ne bismo imali gde da nosimo, već nam je bila potrebna i uteha u formi eskapizma, zbog čega su mnogi od nas gledali Netflix seriju Emily in Paris. Emily je savršen primer kako je moda sa malih ekrana brzo uspela da postane deo naših života, jer je pretraga beretki na internetu, kao i mesta na kojima se mogu kupiti, skočila za nekoliko stotina procenata.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Emily In Paris (@emilyinparis)

Živeći u Parizu, Emily neguje svoj extra stil noseći već pomenute beretke, koje su uglavnom jarkih boja, kao bucket hats, i autfite koji su u celosti zaista too much kada ih vidite na prvi pogled. Emily je specifična i energična, što se najviše primećuje u načinu na koji se oblači.

Međutim, postoji razlog zašto je to tako. Iako im se stilovi mnogo razlikuju, postoji tanka nit koja spaja Emily i legendarnu Carrie Bradshaw, a to je kostimografkinja koja je sarađivala na oba projekta i koja je iz Sex and the City uzimala ono najbolje, adaptirajući za potrebe života u Parizu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели InspiringInstaFeeds (@inspiringinstafeeds)

Od Carrie Bradshaw, čiji je stil bio veliki deo serije Sex and the City, a sada i njenog spin-offa And Just Like That. Spin-off kultne serije devedesetih i u novom izdanju je uspeo da dopre do gledalaca i da ih potpuno raspameti novim autfitima. Novi dizajneri koji su postali deo tima, doveli su određene promene u oblačenju Carrie, Mirande i Charlotte.

And Just Like That je na samom početku oduševio sve fanove tako što je Carrie nosila svoje satenske tamnoplave Manolo Blahnik cipele, koje je nosila kada se udavala za Mr. Biga. Ove cipele su potpuno obuzele sve ljubitelje serije i high-end obuće i u jednom momentu su sve žene sanjale o njima. Pojedine su ovaj brend sebi mogle da priušte i samim tim doprinele tome da se trend salonki ponovo vrati.

U toku prve epizode, mogli smo da vidimo Carrie u bebi plavoj haljini koju su mnogi nazivali “novom haljinom Carrie Bradshaw”, jer Sarah Jessica Parker zaista predivno izgleda u njoj. Haljina Norme Kamali bila je pun koloristički pogodak jer, kao što možete da primetite, sezona proleće/leto je ispunjena ovom predivnom bojom, koja savršeno pristaje svakom tenu.

Comments